Un start-up lucrează la baterii care folosesc deșeurile nucleare
Start-up-ul NDB spune că progresează în crearea unor baterii alimentate de mici bucăți de deșeuri nucleare.
Deșeurile nucleare reprezintă o problemă tot mai mare pentru siguranța diferitelor ecosisteme în care acestea sunt depozitate. Un start-up din SUA, numit NDB, susține că face progrese în ceea ce privește crearea unor baterii care să folosească aceste deșeuri, notează Futurism.
Start-up-ul susține că susține că a realizat deja o serie de teste la Laboratorul Național Lawrence Livermore și la Universitatea Cambridge, iar acestea acestea arată că bateria gestionează deja o încărcare de 40%. Când tehnologia va fi completă, cercetătorii speră ca bateriile să aibă o durată de viață între un deceniu și 28.000 de ani. Iar asta înseamnă că o astfel de baterie ar putea să revoluționeze complet o serie de domenii care depind în prezent de combustibilii fosili sau chiar de surse de energie curată, dar care trebuie alimentate în mod constant.
Specificații tehnice aproape incredibile
Un articol din New Atlas listează o serie de afirmații incredibile ale NDB legate de această tehnologie. Bateriile acestea degajă mai puține radiații decât corpul uman, potrivit companiei. Ceea ce înseamnă că în cazul unui accident auto al unei mașini care folosesc astfel de baterii. De asemenea, aceste baterii ar putea costa mai puțin decât o baterie litiu-ion și ar putea avea orice formă, inclusiv cele cu care sunt obișnuiți în cazul obiectelor electrocasnice.
„Gândiți-vă la bateria unui iPhone…Cu o baterie de aceeași dimensiune, ți-ar încărca telefonul de la zero la 100%, de cinci ori pe oră. Imaginați-vă asta, o lume în care nu ar trebui să îți încarci bateria deloc toată ziua. Acum imaginați-vă asta pentru săptămână, pentru lună … chiar zeci de ani? Asta putem face cu această tehnologie”, explică Neel Naicker, purtătorul de cuvânt al NDB.
Citește și:
Apa reprezintă un pericol pentru integritatea containerelor cu deşeuri nucleare
Topirea calotei glaciare eliberează în atmosferă deşeuri nucleare, substanţe şi maladii periculoase