Folosirea în alimente a grăsimilor trans, extrem de periculoase pentru sănătate, limitată prin lege. În ce alimente se găsesc

20 08. 2020, 12:00

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care limitează folosirea acizilor graşi trans, cu ajutorul cărora alimentele au o perioadă de valabilitate mai lungă. Grăsimile trans sunt extrem de nocive pentru organism: cresc riscul de boli cardio-vasculare, de diabet de tip doi şi de cancer.

Legea promulgată de Klaus Iohannis, miercuri, a fost inițiată de deputatul USR Adrian Wiener în 2017.

Potrivit inițiativei, una dintre măsuri este limitarea AGTN la un maxim de două grame per 100 de grame de produs.

Legea a fost aprobată de Camera Deputaților la sfârșitul lunii iulie, cu unanimitate de voturi.

În ce alimente se găsesc grăsimile trans periculoase pentru sănătate

Grăsimile de tip trans sunt obţinute printr-un procedeu chimic, numit hidrogenare, din uleiurile vegetale. Cu ajutorul lor produsele alimentare au o perioadă de valabilitate mai lungă. Aceste grăsimi sunt extrem de nocive pentru organism: cresc riscul de boli cardio-vasculare, de diabet de tip doi şi de cancer.

Acizii graşi trans se găsesc în cantitate mare în produsele prăjite şi cele de patiserie, dar şi în chipsuri, napolitane, biscuiţi cu cremă, popcorn şi în unele tipuri de margarină.

Vă recomandăm să citiți și:

Alimentele bogate în antioxidanți precum ceaiul negru, ciocolata și fructele de pădure ar putea crește riscul apariției cancerului

Alimentele cele mai nocive pentru sănătatea bărbaților. Ar trebui evitate pe cât posibil

Alimentele care conțin micoproteine ajută la creșterea mușchilor mai bine ca proteinele din lapte

Care sunt alimentele care conţin ”grăsimi sănătoase”?