Minerul devenit milionar peste noapte s-a mai îmbogățit cu 2 milioane de dolari. Bărbatul a găsit încă o piatră prețioasă
Un miner din Tanzania, care a devenit milionar peste noapte în iunie după ce a vândut două cristale de tanzanit pentru suma de 3,4 milioane de dolari, a vândut o altă piatră prețioasă pentru 2 milioane de dolari.
A treia descoperire făcută de Saniniu Laizer cântărește 6,3 kilograme.
Cristalele de tanzanit se găsesc doar în nordul Tanzaniei și sunt folosite pentru ornamente.
Sunt printre cele mai rare pietre prețioase de pe Pământ, iar un geolog local estimează că resursele de tanzanit ale țării vor fi complet epuizate în următorii 20 de ani. Pietrele prețioase sunt foarte frumoase datorită nuanțelor de albastru, verde, roșu și violet.
Valoarea unei astfel de pietre prețioase este determinată de raritatea sa. Așadar, cu cât este mai clară sau fină culoarea, cu atât este mai mare prețul.
Saniniu Laizer îndeamnă minerii să coopereze cu Guvernul
Lazier a îndemnat minerii să coopereze cu Guvernul, spunând că experiența sa este un exemplu pozitiv.
„Vânzarea către Guvern elimină orice alte scurtături. Sunt transparenți”, a spus minerul, în timpul unei ceremonii la mina Mirerani.
Minerii artizanali se plâng deseori de întârzieri ale plăților făcute de proprietarii de mine.
După ce a vândut cele două pietre prețioase în iunie, cântărind 9,2 kilograme și respectiv 5,8 kilograme, tatăl a peste 30 de copii a declarat pentru BBC că are de gând să organizeze o „petrecere de pomină”.
Profitul nu îi va schimba stilul de viață
Însă, după ce s-a îmbogățit încă o dată, Lazier a spus că va construi o școală și un centru medical în comunitatea sa din districtul Simanjiro.
Lazier a declarat pentru BBC, în urmă cu două luni, că profitul nu îi va schimba stilul de viață și că are de gând să continue să aibă grijă de cele 2.000 de vaci ale sale. De asemenea, Lazier a menționat că nu crede că este necesar să-și ia măsuri suplimentare de protecție în ciuda bogăției acumulate recent.
Vă mai recomandăm să citiți și:
Salvare spectaculoasă: Povestea minerilor din Chile
Cristalele microscopice din Australia oferă o imagine asupra evoluţiei câmpului magnetic al Terrei