Home » D:News » Alertă de uragan pentru furtuna tropicală Gonzalo, emisă de autoritățile din Barbados

Alertă de uragan pentru furtuna tropicală Gonzalo, emisă de autoritățile din Barbados

Alertă de uragan pentru furtuna tropicală Gonzalo, emisă de autoritățile din Barbados
Publicat: 25.07.2020

Autoritățile din Barbados au emis o alertă de uragan pentru furtuna tropicală Gonzalo. Se estimează că uraganul va ajunge în Barbados și în statele învecinate Grenada, St. Vincent și Grenadines și St. Lucia sâmbătă.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Barbados, Grenada, St. Vincent și Grenadines și St. Lucia că autoritățile din Barbados au emis o alertă de uragan pentru furtuna tropicală/uraganul Gonzalo.

Se estimează că uraganul va ajunge în Barbados și în statele învecinate Grenada, St. Vincent și Grenadines și St. Lucia în cursul zilei de sâmbătă, 25 iulie 2020, când vântul poate atinge viteze de până la 120 km/oră.

Totodată, conform prognozei Centrului Național de Uragane din SUA, uraganul Gonzalo va pierde în intensitate pe măsură ce avansează în Marea Caraibilor, către Haiti și Jamaica. Acesta ar urma să redevină ciclon tropical, cu viteze ale vântului de 65-120 km/oră în cursul zilei de marți, 28 iulie 2020.

Apel către români aflați în zonele de risc

Cetățenii români aflați în zonele ce urmează a fi afectate de aceste condiții meteorologice sunt rugați să urmărească anunțurile făcute de autoritățile locale şi să urmeze recomandările şi instrucțiunile acestora. Informații actualizate cu privire la traiectoria uraganului Gonzalo pot fi accesate pe site-ul Centrului Național de Uragane din SUA – https://www.nhc.noaa.gov/.

Cetățenii români pot contacta Ambasada României la Havana la numărul de telefon +53/72140966, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al Ambasadei României în Cuba: +53/52868386.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/, http://havana.mae.ro/ și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase