KFC va introduce în meniu bucăți de pui imprimate 3D, care sunt realizate din carne crescută în laborator.
Lanțul de fast-food a anunțat un parteneriat cu un laborator din Rusia, 3D Printing Solutions, pentru a dezvolta tehnologii pentru „carnea viitorului”. Mai precis, este vorba, în acest caz, despre carne de pui crescută în laborator, transmite Mashable.
Carnea crescută în laborator este o alternativă eco la cea naturală. În cazul KFC, carnea va fi realizată din celule extrase din pui și materiale bazate pe plante. Produsul va include nutrienții din pui, dar nu va avea aditivii dăunători utilizați în agricultură. Astfel, carnea imprimată 3D va fi mult mai sănătoasă.
Pentru iubitorii de animale, vestea bună este că nu vor mai fi sacrificați pui pentru a fi realizat produsul.
Există un viitor strălucit pentru noile tipuri de carne
Un studiu publicat în American Environmental Science & Technology Journal arată că tehnologia pentru creșterea cărnii în laborator are un impact minim asupra mediului, iar consumul de energie este redus la jumătate. Mai mult, emisiile de dioxid de carbon sunt reduse și ele substanțial.
Carne alternatică, eco, este vândută deja de companii precum Beyond Meat și Impossible Foods. Spre deosebire de cea pe care o va oferi KFC, carnea de la cele două firme este realizată exclusiv din plante.
Un bărbat şi-a trimis drona să-i aducă mâncare de la KFC. Imaginile au devenit viral pe Facebook
Impossible Sausage, un produs de ”carne alternativă”, lansat la CES
Următorul produs din carne artificială: bacon-ul
”Carnea” crescută în laborator, mult mai ieftină decât cea naturală, va deveni în curând o realitate