Transfăgărășanul s-a redeschis circulației rutiere
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că circulația pe Transfăgărășan a fost deschidă începând din 1 iulie, de la ora 8.00.
Potrivit unui comunicat al CNAIR, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), s-a deschis pentru toate categoriile de autovehicule, între orele 7.00-21.00.
Pentru siguranța participanților la trafic, CNAIR precizează că circulația rutieră este interzisă pe timpul nopții.
Șoferii sunt sfătuiți să circule prudent și să adapteze viteza la condițiile de trafic.
De asemenea, CNAIR atenționează că, în ultima perioadă, în zonă este semnalată prezența urșilor, iar șoferilor le este recomandat să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora.
Transfăgărăşanul, în topul celor mai spectaculoase drumuri
Anul trecut, Transfăgărăşanul a fost enumerat printre cele mai spectaculoase drumuri din lume într-un material publicat de platforma National Geographic, pe lângă obiectivele istorice sau naturale de pe traseu fiind remarcate şi riscurile unei călătorii pe cunoscuta şosea românească.
„Trage o sperietură în Alpii transilvani”, se numea secţiunea dedicată Transfăgărăşanului de cei de la National Geographic.
„Întortocheatul drum românesc cocoţat la mai bine de 1.600 de km înălţime urmează un traseu nord-sud care uneşte două dintre cele mai înalte vârfuri montane din ţară”, au explicat jurnaliştii.
„Vlad Ţepeş, prinţul care a inspirat personajul Dracula al lui Bram Stoker, este probabil cea mai importantă tentativă a zonei de a ajunge celebră, iar turiştii se pot opri la ruinele castelului Poenari, vechi de 700 de ani, după ce străbat drumul pitoresc de peste râul Argeş, şi trec de forma de semilună a Barajului de la Vidraru şi de lacul de smarald Vidraru”, au notat jurnaliştii.
Autorii au recomandat o oprire la ”Cascada Bâlea înaltă, cât 20 de etaje, ca să luaţi o telecabină roşie până sus, la Lacul Bâlea, unde sunt deschise tot anul două cabane, iar în fiecare iarnă este construit de la zero un hotel din gheaţă”.