Armata SUA testează o armă care poate electrocuta o țintă de la 100 de metri
Militarii clasifică acest tip de proiectil ca fiind sub-letal.
Armata SUA are cel mai mare buget din acest domeniu din lume, iar asta înseamnă că companiile și oamenii de știință care primesc un contract din partea diferitelor ramuri au posibilitatea de a crea niște arme neobișnuite.
În prezent, Corpul Pușcașilor Marini americani testează o armă care poate electrocuta ținte aflate la 30 de metri depărtare. SPECTER (Small arms Pulsed Electronic Tetanization at Extended Range) are o rază de acțiune mult mai mare față de echipamentele similare actuale, care pot ajunge până la opt metri, notează Futurism.
Un potențial sub-letal
Cercetătorii de la Harkind Dynamics, care au lucrat la SPECTER, explică faptul că acest proiectil poate fi lansat din orice pușcă de calibru 12.
Pentru a evita posibilitatea ca acest proiectil cu electroșocuri să aibă potențial letal, dată fiind viteza cu care este lansat, oamenii de știință au decis atașarea unei mini-parașute. Aceștia explică faptul că această soluție reduce viteza cu până la 50%.
Atunci când acest taser se apropie de ținta propusă eliberează trei ace îndeajuns de groase pentru a permite trecerea prin mai multe straturi de haine. În plus, acestea pot continua să elibereze curent electric pentru a incapacita ținta câtă vreme aceasta se află în mișcare.
Experții au dubii legate de gradul de siguranță al acestui proiectil și dacă poate fi folosit în siguranță, asta însemnând fără a provoca răni grave, care se pot solda cu moartea. „Dacă parașuta nu s-a deschis complect, atunci există pericolul de impact direct cu traumă contondentă și posibilă penetrare”, explică un reprezentat al Omega Research Foundation, un ONG specializat în tehnologie.
Citește și:
Ţările care au cheltuit cei mai mulţi bani pe arme nucleare anul trecut
NATO cataloghează spaţiul cosmic domeniu de apărare, dar nu va plasa arme în spaţiu
Semnalul wi-fi ar putea fi folosit pentru depistarea armelor şi explozibililor