Bacalaureat 2020. Ce subiecte au picat la matematică și istorie
Absolvenții de clasa a XII-a susțin astăzi examenele la matematică sau istorie la Bacalaureat 2020, în cadrul probei scrise obligatorii a profilului.
A treia probă scrisă de la Bacalaureat 2020 este susținută astăzi de absolvenții de liceu. Este vorba de proba obligatorie a profilului, care este susținută în scris.
Candidații de la profilul real (filiera teoretică), filiera tehnologică şi profilul militar şi profilul pedagogic (specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională) au de rezolvat subiecte la matematică.
Absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică şi de la toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celor menționate anterior, susțin proba la istorie.
Accesul în sălile de examen s-a făcut până la ora 8:30, iar candidații au primit subiectele la ora 9:00, având la dispoziție trei ore să le rezolve.
Bacalaureat 2020. Subiectele la matematică (mate-info)
Subiectele la matematică tehnologic la BAC 2020
Subiectele care au picat la istorie la Bacalaureat 2020
La primul subiect de la istorie, absolvenții de clasa a XII-a au primit un fragment de text din „Istoria ilustrată a românilor pentru tineri”, de Ioan Aurel Pop, dar și un fragment din „Românii”, de Keith Hitchins. În baza acestor texte, elevii au fost nevoiți să răspundă la o serie de cerințe.
La subiectul al II-lea în cadrul probei scrise la istorie, elevii au primit un alt fragment de text din „O Istorie a Românilor”, de Ion Bulei, precum și un alt set de cerințe.
De asemenea, la subiectul al III-lea, absolvenții de clasa a XII-a au trebuit să elaboreze, în maxim două pagini, un eseu despre practici politice adoptate în România, în secolul al XX-lea, respectând câteva cerințe.
Bacalaureat 2020. Modele de subiecte de la matematică sau istorie
Pentru Bacalaureat 2020, subiectele la matematică sau istorie au fost asemănătoare modelelor de mai jos, publicate anterior de Ministerul Educației și Cercetării pe edu.ro, și care au putut fi consultate înainte de examen de către candidați.
Proba obligatorie a profilului este de regulă cea care le dă cele mai mari emoții candidaților, în special pentru cei care dau examenul la matematică.
Absolvenții de liceu care susțin astăzi proba au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele la matematică sau istorie.
Acestea sunt structurate în trei subiecte principale cu mai multe subpuncte.
La examenul de Bacalaureat 2020 s-au înscris peste 155.000 de absolvenți ai clasei a XII-a, dintre care din București sunt 17.000.
Bacalaureat 2020 în condiții foarte stricte
Examenul de maturitate din 2020 se desfășoară în condiții mult mai stricte decât în anii trecuți, în contextul crizei coronavirusului. Astfel, înainte de a intra în sălile de examen, candidații au trecut printr-un control epidemiologic și li s-a luat temperatura.
Dacă au avut peste 37,3 grade Celsius nu au fost primiți în examen, urmând să îl dea în sesiunea specială din iulie. Un singur candidat nu a fost primit în examen la proba de română de luni. Este vorba de un elev din județul Bistrița-Năsăud care a avut temperatura peste limita admisă.
Candidații care rezolvă acum subiectele la matematică sau istorie la Bacalaureat 2020 nu au voie să își dea jos masca de protecție. Singura excepție este atunci când beau apă.
Calendar Bacalaureat 2020, sesiunea iunie
Examenul de Bacalaureat 2020 se organizează în 1.095 centre din întrega țară, iar în timpul probelor candidații sunt supraveghiați video.
- 22 iunie 2020 – Limba și literatura română
- 23 iunie 2020 -Limba și literatura maternă
- 24 iunie 2020 – Proba obligatorie a profilului (Matematică – pentru real din filiera teoretică, filiera tehnologică, profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională; Istorie – pentru uman din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus)
- 25 iunie 2020 – Proba la alegere a profilului și a specializării
- 30 iunie 2020 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) pe bacalaureat.edu.ro
- 30 iunie – 1 iulie 2020 – Depunerea contestațiilor
- 1 – 4 iulie 2020 – Rezolvarea contestațiilor
- 5 iulie 2020 – Afișarea rezultatelor finale
Ultima probă a examenului de Bacalaureat 2020, sesiunea iunie, se desfășoară mâine, 25 iunie. Absolvenții de clasa a XII-a vor trebui să rezolve subiectele la proba la alegere a profilului.