Armata Rusă testează pe militari un vaccin împotriva COVID-19
Ministerul rus al Apărării a anunțat că a recrutat zeci de voluntari din rândul militarilor pentru teste clinice ale unui vaccin împotriva COVID-19. Studiul clinic începe astăzi și se estimează că va dura două – trei luni.
Cercetători din domeniul militar din Rusia au lucrat împreună cu înalți oficiali din sănătate pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Vaccinul este unul dintre cele 47 despre care oficialii ruși afirmă că sunt în diferite stadii de dezvoltare.
„Cincizeci de militari, inclusiv cinci femei, s-au oferit să testeze siguranța și eficiența vaccinului”, a transmis Ministerul Apărării într-un comunicat citat de The Moscow Times.
Când se vor încheia testele pe militarii ruși
Participanții la testele clinice, ce provin din diverse ramuri ale armatei ruse, au fost monitorizați din punct de vedere al sănătății înainte de a participa la studiu.
Aceștia vor fi mutați miercuri la Institutul de Cercetare Microbiologică al ministerului, situat în regiunea Moscova, unde vor fi supuși unui „examen medical preliminar aprofundat și pregătiți pentru experiment”.
Studiile clinice ale vaccinului împotriva coronavirusului sunt programate să fie finalizate până la sfârșitul lunii iulie.
Datele Organizației Mondiale a Sănătății arătau, la finalul lui aprilie, că peste 100 de vaccinuri erau în diferite stadii de dezvoltare, în întreaga lume. Experți internaționali în sănătate au afirmat că cel mai optimist calendar pentru apariția unui vaccin eficient și sigur împotriva coronavirusului este de cel puțin 12- 18 luni.
Medicament împotriva COVID-19, aprobat în Rusia
Rusia este a treia cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus, cu peste 423.000 de infecții COVID-19 de la începerea focarului, în prima parte a lunii martie.
Ministerul Sănătăţii a aprobat săptămâna trecută medicamentul Avifavir pentru tratarea infecțiilor COVID-19. Acest tratament a fost dezvoltat pornind de la Favipiravir, un medicament antiviral produs în Japonia.
Oficialii ruși în sănătate au afirmat că, în prima fază a testelor clinice, medicamentul a avut rezultate bune asupra pacienților și că în prezent se derulează ultima etapă a studiului clinic, potrivit CNBC. Luna aceasta, în spitalele ruse ar urma că ajungă 60.000 de doze de Avifavir.
Vă recomandăm să citiți și:
O maimuță a furat mostre de sânge de la pacienți infectați cu COVID-19
Persoanele asimptomatice, testate pozitiv la COVID-19, nu-i pot infecta pe cei din jur – studiu
STUDIU. După câte zile nu mai sunt contagioși pacienţii cu Covid-19
Oameni de știință, inclusiv de la OMS: Nu există dovezi că noul coronavirus îşi pierde din putere