Şeful Biroului de Afaceri Externe pentru Taiwan din China a declarat că „o ţară, două sisteme” şi „reunificarea paşnică” este cea mai bună modalitate de a reunifica China şi Taiwanul, potrivit Reuters.
Încercările forţelor străine de a interveni în „reunificare” vor eşua, a declarat Liu Jieyi la un eveniment dedicat împlinirii a 15 ani de când China a semnat Legea anti-secesiune.
Beijingul a aprobat legea în 2005 care autorizează utilizarea forţei împotriva Taiwanului dacă China consideră că aceasta s-a retras din acord.
China trebuie să păstreze atât opţiuni paşnice cât şi militare pentru a rezolva „problema Taiwanului”, a declarat vineri un general superior chinez.
Dacă şansa „reîntregirii paşnice” dispare, armata chineză va folosi toate mijloacele pentru a asigura întregirea teritoriului său, a declarat Li Zuocheng, şeful departamentului de personal comun şi membru al Comisiei Militare Centrale.
Afirmațiile au venit după ce Parlamentul Chinei a aprobat, joi, procedura de elaborare a noii legi privind siguranţa naţională aplicabilă în Hong Kong, considerată o tentativă de consolidare a controlului politic, potrivit Mediafax.
Preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat Beijingul cu o reacţie „foarte puternică” faţă de iniţiativa de securitate naţională, iar Uniunea Europeană a îndemnat Administraţia Chinei să respecte autonomia provinciei Hong Kong.
Premierul din Hong Kong, Carrie Lam, afirmă că noua lege privind siguranţa naţională elaborată de Beijing nu va afecta drepturile locuitorilor provinciei autonome chineze.
Cum se poate schimba lumea dacă China devine cea mai mare superputere
SUA va înlocui echipamentele produse în China din reţeaua de electricitate