China a investit masiv în modernizarea forțelor armate în ultimii 30 de ani și a construit baze militare noi pentru cercetare și dezvoltare astfel încât să susțină aceste eforturi.
Armata Republicii Populare Chineze folosește spații extrem de realistice pentru a-și pregăti forțele armate pentru condițiile în care ar avea loc viitoarele conflicte.
Astfel, China se inspiră din experiența forțelor armate ale SUA, dar și cea a aliaților americanilor.
Baza militară Zhurihe, situată în izolata Mongolie, este cea mai mare astfel de bază și include replici la scară largă a unei zone din Taipei, capitala provizorie a Republicii Chineze, situată pe insula Taiwan, precum și replici ale clădirilor Ministerului Afacerilor Externe și Palatul Prezidențial. De asemenea, mai există o replică a unei autostrăzi și o replică a unui aerodrom. Probabil că cea mai bizară replică este cea a turnului Eiffel al Franței.
Lucrările de construcție la baza aerienă funcțională de la Zhurihe a început în 2011. Lucrările de construcție erau încă în desfășurare în 2013.
Cele mai unici și interesante caracteristici ale Zhurihe se găsesc la granița sudică a bazei militare. Aici este locul în care sunt situate zonele urbane realistice dedicate antrenamentelor, precum și replica bazei aeriene.
Pe de parte cea mai bizară și inexplicabilă structură de la baza militară Zhurihe este un turn de metal, care pare a fi replică la scară mai mica a Turnului Eiffel din Franța. Construită cândva în anul 2000, această structură datează dinainte de secțiunea Taipei și replica bazei aeriene.
Zhurihe, cunoscut și ca Baza de Antrenamente pentru Tactici Combinate Zhurihe, este pe de parte cea mai mare bază de antrenemente militare a Chinei din punct de vedere al dimensiunii. Unii analiști au comparat-o cu Fort Irwin al forțelor armate americane din sudul Californiei.
Baza militară Zhurihe are și unități dedicate pentru a juca rolul forțelor inamice în timpul antrenamentelor. Acestea sunt cunoscute drept „Armata Albastră”, un joc de cuvinte privind termenul „Forța Roșie”, folosit în Occident pentru a se referi la inamici pe timpul exercițiilor de antrenament, informează The Drive.
Primele semne ale infecţiei cu noul coronavirus la copii. Ce arată un studiu recent din China
China acceptă până la urmă anchete internaţionale privind originea pandemiei