După o serie de studii clinice, care i-au dovedit eficienţa, Remdesivir a ajuns şi în România. Câteva doze de Remdesivir sunt la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. În primă fază, Remdesivir este administrat unui număr de nouă pacienţi COVID-19.
Donald Trump a cerut ca Remdesivir să fie aprobat urgent, în tratamentul COVID-19. Remdesivir este un antiviral care a fost folosit şi în epidemia de Ebola. Remdesivir este recomandat în cazul pacienţilor cu coronavirus în stare critică.
„Am primit ca tratament campasional, remdesivirul, alaltăieri, iar de ieri am început să îl introducem la pacienţii de la terapie intensivă, care sunt cu forme grave de boală. Deocamdată nu vă pot spune ce eficienţă are. Va fi administrat timp de zece zile, la nouă pacienţi, după care vom analiza rezultatele şi vom putea trage o concluzie. Acest medicament ar trebui să îmbunătăţească starea clinică şi, să sperăm, să salveze vieţi”, a spus medicul Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara, potrivit Mediafax.
Remdesivirul este un antiviral care a fost folosit în epidemia de Ebola. Iar acum câteva studii i-au demonstrat eficienţa şi în infecţia cu coronavirus. E prematur să se spună dacă e sau nu cel mai bun tratament împotriva COVID-19, dar cert e că nu are efecte adverse notabile.
„Este o dispută la nivel internaţional. Americanii spun că este deosebit de eficient, că au rezultate foarte bune, se studiază şi în Europa, aparent cu rezultate bune, în schimb chinezii spun că nu au deloc rezultate cu acest medicament. Ei au rezultate cu medicamentele produse la ei în ţară. Cred că este şi o dispută economică între marile puteri. Noi nu intrăm în această dispută. Noi suntem bucuroşi dacă putem primi aceste medicamente pentru că reprezintă o şansă pentru pacienţii noştri”, a adăugat doctorul Virgil Musta.
Remdesivirul este recomandat în cazul pacienţilor cu coronavirus în stare critică, dar care nu au boli renale sau hepatice grave. Medicamentul a ajuns în atenţia opiniei publice, după ce Donald Trump a cerut să fie aprobat urgent, pentru că are rezultate bune.
Agenţia Europeană pentru Medicamente a început „revizuirea continuă” a Remdesivir, medicamentul care a avut rezultate pozitive în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul tip de coronavirus, în SUA, anunţă europarlamentarul Cristian Buşoi.
Potrivit unui comunicat transmis de Cristian Buşoi, „revizuirea continuă” este unul dintre instrumentele de reglementare care permite Agenţiei evaluarea rapidă a unui medicament promiţător în timpul urgenţelor de sănătate publică, cum ar fi actuala pandemie.
În procesul de evaluare a Remdesivir, Agenţia va evalua toate datele privind acest medicament, inclusiv probe dintr-un studiu recent publicat în China pentru a evalua, cât mai curând posibil, beneficiile medicamentului, dar şi riscurile care pot interveni la administrarea acestuia.
„În calitate de responsabil al Comisiei pentru Sănătate Publică, ENVI, şi Parlamentului European în relaţia cu Agenţia Europeană pentru Medicamente, sunt în permanent contact cu conducerea Agenţiei şi am insistat pentru accelerarea tuturor procedurilor pentru a răspunde rapid provocărilor crizei coronavirus. Deşi Remdesivir nu este încă autorizat în Uniunea Europeană, acesta este disponibil, inclusiv în România, pentru pacienţi prin studii clinice şi aşa-numitele programe de
În Statele Unite, rezultatele preliminare ale unui studiu făcut de guvern au arătat că pacienţii cărora li s-a administrat Remdesivir s-au vindecat cu 31% mai repede decât cei care au primit tratament placebo. Aceste date au fost apreciate de medicul Anthony Fauci, expertul de vârf al SUA în bolile infecţioase, ca fiind „foarte semnificative”.
„Dacă procedurile de la nivelul UE se vor desfăşura în mod accelerat, aşa cum a anunţat deja Agenţia Europeană pentru Medicamente, pacienţii europeni vor putea beneficia de acest tratament la timp”, mai anunţă europarlamentarul.