Ştiri din lumea întreagă ne arată că restrângerea activităţilor umane are un efect pozitiv important asupra naturii, iar după cum notează Electrek asta se poate vedea în creşterea producţiei de electricitate cu ajutorul panourilor solare. Oamenii de ştiinţă explică faptul că poluarea blochează razele solare şi să acopere aceste panouri fotovoltaice cu particule, ceea ce se traduce printr-o scădere a eficienţei acestora.
În mod obişnuit, în lunile de primăvară se stabilesc recordurile de producţie ale panourilor solare, datorită expunerii crescute la lumina solară, dar şi temperaturilor moderate; studiile au arătat că temperaturile ridicate afectează negativ eficienţa acestor dispozitive. Totuşi, datele din acest an arată că reducerea poluării se transpune într-o cantitate mai mare de energie curată pentru utilizatorii domestici.
„Condiţiile meteorologice ideale şi nivelurile mai scăzute de poluare decât energia medie normală furnizează niveluri record de energie ieftină şi curată pentru reţeaua naţională. Într-un moment în care majoritatea dintre noi lucrează de la distanţă, putem spune că energia solară face ca adevărat ca Wi-Fi-ul să funcţioneze în continuare”, explică Chris Hewett, reprezentant al Solar Trade Association din regatul Unit.
Instalaţiile fotovoltaice din Germania au produs în data de 20 aprilie 2020 32.227 GW, 40% din energia electrică ţării, care a înregistrat recordul anterior al ţării pe 23 martie. Regatul Unit a înregistrat în aceeaşi zi recordul solar de 9,68 GW, recordul anterior de 9,55 GW a fost stabilit în mai 2019.
Citeşte şi:
Panourile fotovoltaice care pot produce energie şi noaptea
Panourile solare ar putea avea o eficienţă energetică de 80%, graţie unei inovaţii tehnologice
Un nou tip de panou fotovoltaic poate genera electricitate şi apă potabilă în acelaşi timp