Filmul prezintă şi modul în care cele două puteri se folosesc de tehnologie pentru a monitoriza populaţia şi pentru a o influenţa, în diverse situaţii.
Un alt aspect este legat de modul în care tehnologia artificială va duce la mari probleme sociale în viitor, dat fiind faptul că aceasta va cauza disponibilizări în masă şi înlocuirea oamenilor cu tehnologie care deţine inteligenţă artificială, pe scurt, o nouă revoluţie industrială.
Documentarul ce va fi prezentat de B1 TV, luni, 20 aprilie, de la ora 16.00, pune în discuţie societatea viitorului, o societate a supravegherii în masă.
SUA riscă să rămână în spatele Chinei în zona de cercetare şi dezvoltare a inteligenţei artificiale
Foreign Policy sublinia, în decembrie 2019, nevoia SUA de a pune la punct o strategie pentru inteligenţa artificală (AI), argumentând că, în lipsa uneia, riscă să rămână în spatele naţiunilor concurente, precum China.
În anii următori, inteligenţa artificială va influenţa fiecare aspect al vieţii umane. AI, sau tehnologia care simulează comportamentul inteligent în maşinării, va schimba maniera în care procesăm, înţelegem şi analizăm informaţia; va arunca o serie de locuri de muncă în desuetudine, le va transforma pe restul şi va crea noi industrii; va modifica maniera în care predăm, ne creştem mâncarea sau ne tratăm bolnavii. AI schimbă şi va schimba în continuare până şi tipurile convenţionale de conflict. Din toate aceste motive, rolul de lider în AI – mai mult decât în alte tehnologii emergente – va conferi putere economică, politică şi militară în acest secol.
Totul începe cu conturarea unei strategii naţionale pentru abordarea şi dezvoltarea AI – un efort la nivel societal, care va crea oportunităţi, va influenţa rezultatul şi va pregăti lumea pentru schimbările inevitabile pe care le va atrage după sine.