Home » D:News » Capsula Dragon a SpaceX devine istorie după încheierea cu succes a ultimei misiuni

Capsula Dragon a SpaceX devine istorie după încheierea cu succes a ultimei misiuni

Capsula Dragon a SpaceX devine istorie după încheierea cu succes a ultimei misiuni
Publicat: 08.04.2020
O capsulă comercială Dragon, fabricată de SpaceX, a revenit pe Terra marţi, încheind cu succes ultima sa misiune de aprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), reprezentând sfârşitul unei ere şi începutul alteia pentru compania patronată de Elon Musk.

Capsula Dragon s-a desprins de braţul robotic al ISS marţi după-amiaza. Circa şase ore mai târziu, a amerizat cu succes în Oceanul Pacific, chiar în largul coastei Long Beach, California.

„A fost confirmată amerizarea bună a capsulei Dragon, completând cea de-a 20-a şi ultima misiune de aprovizionare (a ISS n.r.)  pentru prima generaţie a navei spaţiale dezvoltate de SpaceX”, au transmis reprezentanţii companiei pe Twitter, potrivit Space.

Dragon CRS-20, capsula spaţială veterană, a finalizat astfel ultima misiune, lansată către ISS la începutul lui martie, ca parte a contractului în valoare de 1,6 miliarde de dolari din 2012, dintre SpaceX şi NASA, pentru servicii de aprovizionare comercială.

Pe Staţia Spaţială Internaţională, capsula a dus o încărcătură de 1.950 de kilograme, constând în provizii pentru astronauţii de la bordul ISS, dar şi o serie de materiale, inclusiv pentru amenajarea unui nou modul ştiinţific în exteriorul staţiei.

De acum încolo, SpaceX va folosi o nouă versiune bazată pe capsula Crew Dragon pentru astronauţi. 

SpaceX îşi propune să lanseze prima sa capsulă spaţială Crew Dragon, cu astronauţi la bord, la jumătatea lunii mai. Următoarea navă de marfă pe care o va lansa pentru NASA este parte a unui nou contract, numit „Commercial Resupply Service 2”, şi va avea o variantă a Crew Dragon concepută pentru marfă. 

Citeşte şi:

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase