„Soluţia este bazată pe produsul BLUE, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, Marine Research Bucureşti şi Biotehnos Bucureşti”, a scris, vineri, pe pagina sa de Facebook, Costoiu.
Conform sursei citate, noul dezinfectant poate fi produs rapid în cantităţi mari şi are impact redus asupra mediului, „calităţi pe care majoritatea produselor comerciale încă nu le-au dezvoltat”.
„Transmit mulţumiri echipei din cadrul Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, care a creat acest produs inovator, pentru că demonstrează, încă o dată, că UPB este o instituţie inovatoare dedicată societăţii. Felicitări echipei formată din: prof. dr. ing. Daniela Simina Ştefan, Conf. Dr. ing. Daniela Istrati, Conf. dr. ing. Adina Ionuţa Gavrilă, Conf. dr. ing. Ioana Lacătuşu, Conf. dr. ing. Matei Raicopol, As. Ioana Asofiei, tehn. Doina Bărbascu, tehn. Lidia Baciu, tehn. Camelia Curteanu”, a adăugat rectorul.
Miercuri, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a anunţat că în laboratoarele Facultăţii de Farmacie a fost preparată prima tranşă de 30 de litri de soluţie dezinfectantă, după o reţetă aprobată de OMS.
„Miercuri a fost preparată în Laboratoarele Facultăţii de Farmacie a UMF Cluj-Napoca prima tranşă de 30 de litri de soluţie dezinfectantă, după o reţetă aprobată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), pe care colegii noştri farmacişti au făcut-o pentru personalul din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus. Activitatea continuă şi am fi bucuroşi dacă putem găsi binevoitori care să ne ajute cu provizii de alcool etilic pentru prepararea soluţiilor”, a spus Buzoianu.
Şi aceasta a mulţumit colegilor săi de la Facultatea de Farmacie care au răspuns imediat şi s-au mobilizat exemplar, „găsind resursele disponibile pentru a ajuta şi au preparat într-un timp record soluţia dezinfectantă”.