Home » D:News » Oraşele subterane ar putea să reprezinte o soluţie de avarie pentru încălzirea globală

Oraşele subterane ar putea să reprezinte o soluţie de avarie pentru încălzirea globală

Oraşele subterane ar putea să reprezinte o soluţie de avarie pentru încălzirea globală
Publicat: 04.05.2020
În viitor, milioane de oameni ar putea deveni refugiaţi climatici.

Deşi, în prezent, lumea se confruntă cu alte probleme, nu trebuie să uităm de încălzirea globală, un pericol care ne afectează şi ne va afecta de acum înainte. Creşterea emisiilor de carbon şi a temperaturilor medii din această cauză va duce un cumul de probleme care va face ca unele regiuni să devină greu de locuit, ceea ce va duc, în cele din urmă, la o criză a refugiaţilor climatici.

Ce-i de făcut? În mod ideal, ar fi mai bine să prevenim decât să tratăm, totuşi, unii cercetători i-au în calcul cele mai dramatice scenarii cele în care oamenii ar utea să fie forţaţi să îşi părăsească casele. În acest caz, unii oameni de ştiinţă propun construirea unor oraşe subterane, sub oraşele actuale, care să găzduiască populaţiile afectate, notează Futurism.

Experţii explică faptul că această idee deja se bucură de o oarecare popularitate, unul dintre cele mai cunoscute astfel de oraşe subterane este Coober Pedy din Australia, unde locuitorii şi-au construit casele în tranşee şi peşteri pentru a fi feriţi de căldura deşertului. De asemenea, multe oraşe de pe glob prezintă zone aflate în subteran.

Deşi există un precedent pentru această idee, arhitectul Esteban Suárez are o idee mai îndrăzneaţă, el imaginându-şi oraşe gigantice, care seamănă cu nişte zgârie-nori în interiorul pământului.

„Ne-am gândit că va fi foarte interesant. În loc să urcăm cu un zgârie-nori, ce s-ar întâmpla dacă am săpa în subteranul acestor oraşe?”, a declarat arhitectul pentru OneZero.

Arhitectul chiar a încercat să construiască un astfel de zgârie-nori invesat, un „Earthscraper” cum îl numeşte acesta în Mexico City pentru a-i ajuta pe cei care fac naveta în acest oraş, dar nu a primit aprobarea autorităţilor din cauza faptului că astfel ar fi distrus o serie de situri culturale şi arheologice importante.

Citeşte şi:

Încălzirea globală ne face mai bolnavi. Cum ne afectează schimbările climatice

Încălzirea globală a sporit averile bogaţilor şi i-a sărăcit pe săraci

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase