Dacă afectează puternic plămânii, COVID-19 poate lăsa urme serioase în cazul supravieţuitorilor. De asemenea, persoanele cu o serie de afecţiuni preexistente care provoacă probleme la respiraţie, şuierat la respiraţie şi probleme pulmonare, au risc mai mare de a dezvolta cazuri severe de infecţie cu COVID-19 cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2.
Patru persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Bucureşti, Craiova Iaşi şi Suceava, au decedat până astăzi.
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul care cauzează COVID – 19. Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.
GCS mai informează că, de la intrarea în vigoare (22 martie, ora 22:00) a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 118 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. Două persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.
Până în 23 martie, au fost prelucrate 11.223 de teste pentru depistarea coronavirusului, la nivel naţional, din care 277 în unităţi medicale private.
Vă recomandăm să citiţi şi:
Două substanţe, combinate, pot fi tratamentul pentru COVID-19
Problemele digestive, primele simptome ale coronavirusului – studiu
Evoluţia simptomelor de coronavirus şi a bolii COVID-19, pe zile, din prima până în cea de-a 17-a
Creşterea numărului cazurilor de COVID-19, alimentată de bolnavii nedetectaţi
Coronavirusul poate rămâne în aer liber până la trei ore – studiu