Home » D:News » Colaborare neaşteptată între Angelina Jolie şi Microsoft. Ce va avea de făcut actriţa

Colaborare neaşteptată între Angelina Jolie şi Microsoft. Ce va avea de făcut actriţa

Colaborare neaşteptată între Angelina Jolie şi Microsoft. Ce va avea de făcut actriţa
Publicat: 11.03.2020
Aceasta este implicată într-un proiect de educaţie mass media.

Notorietatea de care se bucură Angelina Jolie la nivel mondial a fost folosită de către aceasta pentru a asigura accesul copiilor din lumea întreagă la ştiri corecte şi imparţiale. Astfel, aceasta este producătoarea unei emisiuni săptămânale realizată în colaborare cu Microsoft Education şi BBC World Service, notează Mircosoft News Centre UK.

„Cantitatea de mass-media răspândită pe internet a crescut în ultimii ani. Dar nu toate informaţiile sunt create egal”, a declarat Brad Smith, preşedintele Microsoft. „Este important să ajutăm tinerii să dezvolte capacitatea de a deveni elevi şi consumatori de ştiri care au discernământ. Acest lucru începe, parţial, prin furnizarea de conţinut de înaltă calitate şi nepărtinitor, care extinde viziunea despre lume a tinerilor. Parteneriatul dintre Microsoft Education şi BBC poate juca un rol important în a ajuta tinerii să îşi dezvolte competenţele mass media”, a mai adăugat acesta.

„Nu a existat niciodată un moment în care a fost mai important să prezentăm următoarelor generaţii o explicaţie obiectivă, imparţială şi factuală a evenimentelor şi problemelor care conturează lumea noastră. Astăzi, copiii sunt expuşi la multe opinii, dar nu neapărat la informaţii bazate pe fapte şi fiabile”, a explicat Angelina Jolie.

Microsft Education şi BBC World Service produc împreună această emisune în timp ce BBC Learning şi Microsoft Education vor colabora pentru a crea o platformă video care să permită elevilor să împărtăşească informaţii, să îşi creeze propriul conţinut şi să colaboreze cu profesorii şi alţi elevi.

„Suntem încântaţi să putem livra această iniţiativă globală  gratuită, în parteneriat cu un lider tehnologic precum Microsoft Education şi Angelina Jolie, care permite şcolilor să le ofere elevilor abilităţile de care au nevoie pentru a naviga într-o lume de informaţii fără precedent”, explică Kara iaconis, directoare a BBC Learning.

Citeşte şi:

Milenialii petrec pe internet, în medie, aproape patru ore pe zi

Un joc în care trebuie să răspândeşti fake news se dovedeşte a fi cel mai bun antidot împotriva fenomenului

83% dintre europeni văd fake news ca o ameninţare

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase