Home » D:News » Bill Nye: Oamenii ar putea să fie descendenţii vieţii de pe Marte

Bill Nye: Oamenii ar putea să fie descendenţii vieţii de pe Marte

Bill Nye: Oamenii ar putea să fie descendenţii vieţii de pe Marte
Publicat: 26.02.2020
Afirmaţia a fost făcută în cadrul unui interviu prin care cercetătorul încearcă să sprijine cererile NASA pentru următorul buget.

În cadrul unui interviu acordat pentru Politico, cercetătorul Bill Nye, preşedintele Societăţii Planetare, a prezentat o ipoteză neobişnuită: viaţa a început pe Marte, iar noi suntem urmaşii acelor forme de viaţă care au ajuns pe Pământ. Această afirmaţie poate părere neverosimilă sau chiar de-a dreptul absurdă, totuşi are logică în contextul în are a fost făcută. În prezent, Bill Nye sprijină eforturile NASA pentru obţinerea unui buget mai mare pentru anul fiscal 2021, notează Futurism.

Conducerea agenţiei spaţiale a înaintat către Casa Albă şi către Congresul Statelor Unite ale Americii un proiect prin care solicită 2,7 miiarde de dolari pentru misiunile ştiinţifice plantare. Bill Nye explică faptul că ipoteza ca viaţa să fi început pe Marte este una extraordinară şi că banii solicitaţi ar reprezenta un preţ mic pentru eforturile ştiinţifice care ar putea să schimbe întreaga istorie umană.

Eforturile lui Nye sunt îndreptate către asigurarea finanţării pentru roverul 2020 care ar trebui să aducă mostre de roci de pe suprafaţa planetei roşii către Pământ. 

În cadrul interviului, Bill Nye a adus în discuţie şi reacţiile membrilor Congresului american legat de pericolul pe care aducerea mostrelor de roci de pe Marte ar putea să îl prezinte pentru viaţa de pe Pământ. Totuşi, el a precizat că pentru astfel de situaţii oamenii de ştiinţă au gândit o serie de protocoale care să ne ţină în siguranţă. De asemenea, legat de viaţa politică, Nye explică faptul că explorarea spaţială pare a fi un aspect care atrage sprijinul tuturor membrilor Congresului şi că NASA este cel mai cunoscut brand american.

Citeşte şi:

NASA a primit finanţare pentru a dezvolta rachete cu propulsie nucleară

Australia vrea să colaboreze cu NASA în domeniul roboticii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase