Futurism notează că Guvernul Australiei de Vest, unul dintre statele care compun Australia, a anunţat recent că va investi într-un nou centru pentru robotica spaţială care ar trebui să opereze din Perth. Tehnologia care va fi produsă de către acest centru ar putea să ajungă chiar în spaţiu, în misiunile şi instrumentele NASA.
„Aproape totul din noile misiuni către Lună şi Marte vor fi operate de la distanţă, astfel încât lansarea echipamentelor în spaţiu este doar o parte a acestui parteneriat”, a explicat ministrul Inovării, Dave Kelly.
Membrii executivului sunt de părere că fondurile pe care urmează să le investească în consorţiul Australian Remote Operations for Space and Earth (AROSE) ar putea să aducă 200 de milioane de dolari în plus la economia locală şi aproximativ 1500 de noi locuri de muncă în decursul următorilor cinci ani.
Ministrul explică faptul că statul său se află în mijlocul inovaţiei tehnologice din domeniul roboticii şi că, dat fiind faptul că industria aerospaţială are nevoie de o multitudine de echipamente, Australia de Vest se dovedeşte a fi locul ideal al acestei colaborări.
Echipamentele pe care Australian Remote Operations for Space and Earth le va dezvolta şi produce ar putea să fie folosite de către NASA pentru a construi staţia spaţială Gateway, pentru următoarea aselenizare sau chiar pentru o primă misiune cu echipaj uman către Marte. Totuşi, în ciuda optimismului de care pare a da dovadă cabinetul australian, trebuie precizat faptul că viitorul misiunilor NASA este încă neclar şi că, din cauza faptului că agenţia aşteaptă finanţarea pentru viitorul an fiscal, viitorul proiectelor agenţiei spaţiale este neclar.
Citeşte şi:
NASA: comunicaţiile Marte-Terra ar putea fi realizate cu ajutorul laserelor
NASA estimează la 35 de miliarde de dolari costurile programului Artemis
Planurile NASA. 13 misiuni pe care le desfăşoară sau pe care le va lansa în viitor
NASA a prezentat racheta care va fi folosită pentru programul Artemis