China are nevoie urgent de măşti medicale în contextul agravării epidemiei cu coronavirus

03 02. 2020, 14:40

”China are în prezent nevoie de urgenţă de măşti medicale, costume şi ochelari de protecţie”, a declarat purtătoarea de cuvânt al MAE chinez, Hua Chunying.

Ţara produce aproximativ 20 de milioane de măşti medicale pe zi, potrivit Ministerului Industriei, însă panica provocată de răspândirea rapidă a noului coronavirus a determinat populaţia Chinei să-şi facă stocuri de măşti chirurgicale, astfel că cererea de echipamente de protecţie este foarte ridicată.

Ministerul de Externe de la Beijing a transmis că Japonia, Coreea de Sud, Ungaria şi Kazakhstan au donat echipamente şi produse medicale.

De asemenea, Tian Yulong, un reprezentant al Ministerului industriei, a anunţat luni că au fost luate măsuri pentru a importa măşti din Europa, Japonia şi Statele Unite, potrivit Mediafax.

Pe lângă provincia Hubei, epicentrul epidemiei, unde locuiesc peste 50 de milioane de oameni, în alte câteva regiuni şi oraşe din China este obligatorie purtarea de măşti medicale în spaţiile publice în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului.

Printre regiunile vizate de această măsură se numără Guangdong – cea mai populată provincie din China, Sichuan, Jiangxi, Liaoning şi oraşul Nanjing, cu o populaţie totală de peste 300 de milioane de persoane.

Hong Kong închide majoritatea punctelor de la frontiera cu China continentală din cauza epidemiei

Carrie Lam, liderul regiunii Hong Kong, a declarat luni că mai multe puncte de trecere a frontierei dintre provincia autonomă şi restul Chinei vor fi închise în contextul agravării epidemiei cu un nou tip de coronavirus, care până acum a provocat moartea a cel puţin 361 de persoane.

Lam a mai afirmat că noile măsuri au rolul de „a asigura controlul punctelor de la frontieră pentru a reduce fluxul transfrontalier de persoane”, însă până acum a evitat să ordone o izolare completă a regiunii, relatează site-ul postului CNN.

În acest moment doar trei puncte de trecere a frontierei între Hong Kong şi China au rămas deschise: aeroportul internaţional al oraşului, punctul de trecere Shenzhen Bay şi podul Hong Kong-Zhuhai-Macau.

Cel puţin 361 de persoane au decedat în urma noului coronavirus, iar peste 17.000 au fost infectate în întreaga lume, majoritatea în China, dar şi în alte 27 de ţări s-au înregistrat cazuri.