Trei spitale desemnate folosesc medicamentele Lopinavir şi Ritonavir pentru tratamentul pacienţilor care face parte dintr-un program de testare intitulat ”Programul pentru Diagnosticarea Pneumoniei şi Tratament pentru Noua Infecţie cu Coronavirus (Trial Edition).
Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA a declarat pentru CNN că în prezent nu există un medicament care să-şi dovedească eficienţa în tratarea acestui virus.
Institutul Naţional pentru Sănătate din SUA lucrează la un vaccin împotriva noului virus, dar va dura câteva luni până când va începe prima fază a testelor clinice şi mai mult de un an până când un vaccin va putea fi disponibil, a precizat Fauci.
O echipă de oameni de ştiinţă din Texas, New York şi China lucrează, de asemenea, la dezvoltarea unui vaccin, potrivit medicului Peter Hotez, un cercetător din cadrul Şcolii de Medicină Baylor din Houston.
Premierul chinez Li Keqiang a efectuat luni o vizită la Wuhan pentru a inspecta eforturile de a controla epidemia şi a stat de vorbă cu pacienţii şi personalul medical, a tranmis Guvernul chinez într-un comunicat.
O asistentă care lucrează în Spitalul Central din Wuhan a declarat pentru CNN că cel puţin zece angajaţi ai spitalului au fost infectaţi cu coronavirus, potrivit Mediafax.
Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piaţă în care se vindeau fructe de mare din centrul oraşului Wuhan, care vindea ilegal peşte şi apoi s-a extins în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai, precum şi în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franţa şi Canada.
Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 81 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunţat comisia naţională de sănătate din China într-un comunicat.