De ce ar trebui ca oricine să aibă în casă un fierbător electric de apă
Nu toate problemele generate de lipsa apei calde se rezolvă altfel, dar cel puţin unele dintre acestea se pot rezolva uşor, cu un fierbător de apă. Nu-ţi va asigura cantitatea necesară pentru a face un duş complet, dar, la nevoie, îţi oferă posibilitatea să te speli cel puţin pe cap. Sau pe dinţi, dacă ai dinţii sensibili şi apa rece de la robinet îţi provoacă dureri de dantură.
Fierbător apă – oferte eMAG
Bineînţeles, nu aceasta este funcţia principală a unui fierbător apă. Dar nici nu trebuie scoasă din calcul, în contextul actual.
Revenind la ceea ce face fierbătorul de apă, trebuie să-ţi spunem că un fierbător electric de apă îţi permite să aduci apa la temperatura de fierbere într-un timp foarte scurt şi nu necesită supraveghere. Fierbătorul se opreşte singur atunci când apa atinge temperatura dorită. Este ideal pentru ceaiuri, cafele, supe şi multe, multe altele.
În plus, preţul este extrem de mic, în comparaţie cu multiplele avantaje pe care le are un asemenea fierbător. Cu siguranţă, un asemenea dispozitiv nu ar trebui să lipsească din nicio casă. Găseşti fierbător apă de la preţuri de câteva zeci de lei până la câteva sute, evident, în funcţie de performanţe, capacitate, brand şi funcţii suplimentare.
Când vine vorba de capacitate, majoritatea fierbătoarelor electrice de apă au o capacitate între 1 şi 2 litri, 1,5 litri fiind cea mai des întâlnită. Există şi modele cu capacităţi mai mari, de peste 2 litri, unele ajungând chiar până la 20 de litri, care pot fi folosite atât pentru apă, cât şi pentru fiert vin, de exemplu, un lucru pe care invitaţii tăi îl vor aprecia, mai ales iarna. Iar pentru cei care au încercat să fiarbă vin în oală, pe aragaz, şi s-au trezit că senzorii de gaz au luat-o razna, tăind accesul aragazului la gaze, şi trezind tot blocul, ştiu despre ce e vorba.
Fierbator de apa – eMAG, super oferte
Dincolo de capacitate, diferenţa între fierbătoare de apă se mai face şi în funcţie de viteza de fierbere. Scopul principal al unui fierbător este tocmai acesta: fierberea apei într-un timp foarte scurt. Cele mai bune modele reuşesc să fiarbă apa în 3-4 minute. Unele modele mai puţin performante au nevoie şi de mai mult de cinci minute.
În plus, mare parte dintre aceste fierbătoare au şi funcţia de păstrare a apei la temperatura atinsă după fierbere. Asta în cazul în care nu vei dori să o foloseşti imediat sau pe toată dintr-o dată. De obicei, această funcţie păstrează apa fierbinte pentru încă 30-60 de minute după oprire.
Majoritatea modelelor de fierbător apă, aşa cum spuneam, au o funcţie de auto-oprire după ce apa atinge temperatura dorită. Nu există, astfel, riscul evaporării apei şi nici al deteriorării aparatului, care ar fi putut funcţiona „pe uscat”.
Mânerele fierbătoarelor de apă sunt din alt material decât inox-ul, tocmai pentru a nu te arde atunci când îl prinzi în mână pentru a-l utiliza. În schimb, fierbătoarele în sine sunt fabricate fie din metal (inox), fie din plastic, care poate avea diferite calităţi, de la un producător la altul şi în funcţie de preţ. Un fierbător durabil ar trebui să fie fabricat din inox, cu mâner din plastic sau un alt material care nu se încălzeşte.
În funcţie de tipul de alimentare, fierbătoarele de apă pot fi cu fir electric sau cu cană detaşabilă. Cele din a doua categorie sunt cele mai recomandate, dat fiind că nu întotdeauna ai nevoie de cana cu apă fierbinte atât de aproape de priză. Acestea au o cană detaşabilă, fiind uşor de folosit şi comod de utilizat, putând transporta apa caldă oriunde în casă ai nevoie de ea.