Produsele semi-preparate au un conţinut ridicat de sare
O pungă de chipsuri de 200g conţine 2.6g de sare, mai puţin decât produsele semi-preparate din marile lanţuri de magazine.
Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) recomandă ca adulţii şi copiii peste 11 ani să nu consume mai mult de 6g de sare într-o singură zi, dar se pare că multe dintre produsele semi-preparate conţin aproape jumătate din această cantitate la o singură servire.
În Marea Britanie, cele mai populare produse semi-preparate sunt:
- Plăcinta Shepherds
- Cârnaţi cu piure
- Spaghete Bolognese
- Plăcintă cu peşte
- Paella
- Mac and cheese
- Lasagna
- Carbonara
Consumul de sare în cantităţi mari poate afecta vasele de sânge şi sănătatea inimii, crescând astfel riscul de hipertensiune, infarct şi accident vascular cerebral. Adulţii sunt avertizaţi să nu consume mai mult de 6g de sare pe zi, adică aproximativ o linguriţă.