Home » D:News » Locuitorii din Insula Crăciunului, primii care au intrat în anul 2020

Locuitorii din Insula Crăciunului, primii care au intrat în anul 2020

Locuitorii din Insula Crăciunului, primii care au intrat în anul 2020
Publicat: 31.12.2019
Kiritimati sau Insula Crăciunului este un atol de corali din Oceanul Pacific, aflat în nordul Insulelor Teraina şi parte a Republicii Kiribati. Insula este situată pe fusul orar UTC+14, astfel că este prima suprafaţă de uscat locuită care serbează noul an, la 12:00, ora României.

Insula Kiritimati este cel mai mare atol din lume. Suprafaţa de uscat este de aproximativ 322 de kilometri pătraţi, iar împreună cu laguna are aproximativ 640 de kilometri pătraţi. Suprafaţa insulei reprezintă 70% din cea de uscat a Republicii Kiribati, potrivit Mediafax.

MESAJE şi URĂRI DE ANUL NOU ŞI REVELION. Cele mai frumoase urări, felicitări, mesaje, texte şi sms-uri pentru cei dragi, familie, prieteni şi colegi

Insula are aproximativ 6.400 locuitori. Populaţia insulei este concentrată în patru localităţi: Ronton sau London, Tabwakea sau Tabakea, Banana şi Poland.

Noua Zeelandă a intrat în 2020, la 13:00, ora României, cu un show spectaculos cu jocuri de lumini, lasere şi artificii. În premieră, celebrul turn Sky, din Auckland, a fost decorat anul acesta cu animaţii şi jocuri laser. 

Următorii locuitori care vor intra în 2020 vor fi cei din Noua Zeelandă, urmaţi de cei din Australia, Japonia şi Coreea de Sud.

Oraşul Sydney din Australia a intrat în 2020 cu un impresionant foc de artificii

Unul dintre oraşele în care Anul Nou vine cel mai devreme, având în vedere fusul orar, este Sydney, în Australia, care a marcat trecerea în 2020 cu un tradiţional foc de artificii impresionant.

Când în alte oraşe de pe glob se fac ultimele pregătiri, cerul ia foc deasupra portului din Sydney şi mai bine de un milion de oameni se adună pe chei sau în ambarcaţiunile care plutesc în golf.

Printre atracţii se numără şi declanşarea sistemelor pirotehnice montate pe impresionantul pod din port, acesta fiind considerat unul dintre cele mai frumoase spectacole de artificii din lume.

În schimb, tradiţionalul show de artificii care urma să fie prezentat de Revelion în Canberra, capitala Australiei, a fost anulat din cauza riscului crescut de incendii de vegetaţie.

Australia este afectată de mai multe luni de puternice incendii de vegetaţie. Peste 3,4 milioane de hectare de vegetaţie au ars, aproximativ o mie de case au fost distruse şi nouă persoane, printre care şi doi pompieri voluntari, au murit în urma acestor incendii.

De altfel, peste un sfert de milion de persoane au semnat o petiţie online prin care se cerea anularea focurilor de artificii de Revelion din Sydney. Potrivit semnatarilor petiţiei, banii cheltuiţi pe acest spectacol ar trebui să fie oferiţi pompierilor care se luptă cu incendiile ce ameninţă oraşul, informează BBC. Anul trecut, spectacolul a costat aproximativ patru milioane de dolari americani. Semnatarii petiţiei spun că show-ul „ar putea traumatiza unii oameni”, care se confruntă „cu suficient fum în aer”. Primarul oraşului a refuzat să anuleze focul de artificii, susţinând că nu ar fi niciun beneficiu în acest sens, pentru că pregătirile sunt deja făcute de 15 luni şi mare parte din buget a fost cheltuită.

Ultimele regiuni care vor spune „La mulţi ani, 2020!” vor fi insulele Howland şi Baker, la 26 de ore după Kiribati.

Site-ul https://www.timeanddate.com/counters/multicountdown.html arată în timp real cum trec secundele până la venirea Anului Nou pe toate continentele.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase