Greta Thunberg s-a remarcat în ultimii ani datorită eforturilor depuse în creşterea conştientizării problemelor cu care ne confruntăm. Acţiunile sale i-au aduse notorietate la nivel mondial şi chiar o nominalizare pentru un premiu Nobel pentru Pace, de asemenea, aceeaşi implicare i-a adus şi o serie de critici de-a lungul timpului.
Atenţia de care se bucură Greta s-a extins şi asupra familiei sale, tatăl acesteia, Svante Thunberg, a dat recent un interviu postului BBC în care a răspuns unor întrebări legate de activitatea fiicei sale. Aceasta a declarat că, iniţial, nu a sprijinit protestele din faţa clădirii Parlamentului suedez, dat fiind faptul că Greta pleca de la şcoală pentru a face asta. Tatăl activistei subliniază faptul că Greta pare mai fericită de când aceasta şi-a început activitatea, dar că îşi face giji cu privire la modul în care uneori o tratează presa şi publicul, fâcând referire la valul de critici pe care le primeşte adesea.
Svante Thunberg a declarat în timpul interviului faptul că fiica sa s-a confruntat cu depresia înainte de a se implica în activism. Acesta explica faptul că Greta evita comunicare cu părinţii ei şi chiar refuza să mănânce. Din această cauză, ambii părinţi au decis să petreacă mai mult timp cu ficele lor şi, de asemenea, au apelat la ajutorul medicilor, care au diagnosticat-o pe Greta cu sindromul Asperger.
În viitor, Svante Thunberg speră ca viaţa familiei sale să devină mai puţin agitată, spunând că fiica sa îşi doreşte să revină la şcoală. El a mai precizat că dat fiind faptul că Greta urmează să facă 17 ani, ea nu va mai trebui să călătorească alături de el, dar că va fi aproape de ea când aceasta i-o va cere.
Citeşte şi:
Fenomenul Greta Thunberg. Povestea fetei care se luptă pentru salvarea planetei
Greta Thunberg a fost declarată persoana anului 2019
Greta Thunberg, atacată dur de preşedintele Braziliei: O răzgâiată