O altă sursă a declarat că nu vor fi efectuate disponibilizări în urma opririi producţiei.
Compania nu a comentat momentan informaţiile, însă un anunţ legat de producţie Boeing 737 MAX este aşteptat săptămâna aceasta, potrivit Mediafax.
Decizia opririi producţiei vine la câteva zile după ce autorităţile de reglementare din SUA au avertizat gigantul aerospaţial că şi-ar fi stabilit aşteptări nerealiste în legătură cu momentul în care avionul va avea voie să zboare din nou.
Autorităţile de reglementare au interzis zborurile cu 737 MAX în martie, după prăbuşirea din Etiopia, al doilea accident pentru avion, la cinci luni după cel din Indonezia. Accidentele au luat în total 346 de vieţi.
Boeing a spus în octombrie că ar putea recurge la o îngheţare a producţiei sau o reducere suplimentară, dacă aprobarea corecţiilor software pentru controlul zborului şi modificările din procesul de instruire a piloţilor se extind până în 2020.
Orice modificări ale producţiei MAX ar putea avea implicaţii semnificative pentru economia Statelor Unite. Incapacitatea Boeing de a livra aeronava în perioada interzicerii zborurilor a afectat deja deficitul comercial al naţiunii.
Boeing a redus producţia lunară de 737 la 42 de aparate, de la 52 în aprilie. Executivii companiei au spus în octombrie că speră să reia livrările în trimestrul IV şi să elimine întârzierile până la sfârşitul anului viitor. Unii directori de companii aeriene şi din industrie au apreciat că recuperarea întârzierilor ar putea dura doi ani. Boeing plănuise să majoreze producţia la 57 de avioane pe lună până la sfârşitul anului 2020.