Greta Thunberg, criticată după ce a postat un mesaj prin care sugera că nu ar fi avut loc pe scaun, într-un tren german
Greta Thunberg a postat, sâmbătă, pe contul ei de Twitter, o imagine în care apărea stând pe jos într-un tren al Deutsche Bahn (DB), înconjurată de bagaje, alături de mesajul. „Călătorind în trenuri supraaglomerate prin Germania. În sfârşit, sunt în drum spre casă”, potrivit The Guardian.
Activista, care a fost desemnată personalitatea anului 2019 de către revista Time, se întorcea de la protestul de la Torino, organizat vineri, după ce anterior a participat la conferinţa ONU pentru schimbări climatice de la Madrid, unde a ajuns cu un catamaran. Greta se îndrepta spre Stockholm, unde va petrece Crăciunul cu familia ei.
Imediat după ce a postat imaginea, DB a fost criticată de către unii internauţi. Reprezentanţii companiei au răspuns şi ei rapid, prezentând adolescentei scuze pentru disconfortul creat şi afirmând că se lucrează la îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie cu trenul.
Duminică, reprezentanţii companiei au şters mesajul scris cu o zi înainte şi au postat un altul în care iniţial i-au mulţumit Gretei pentru sprijinul acordat căilor ferate în lupta împotriva schimbărilor climatice. „Am fost bucuroşi că aţi călătorit cu noi sâmbătă în trenul ICE 74… dar ar fi fost drăguţ să spuneţi şi despre cât de bine şi competent aţi fost tratată de către echipa noastră de pe locul dumneavoastră aflat la clasa întâi”, au scris reprezentanţii Deutsche Bahn.
DB a confirmat că Greta a călătorit la clasa întâi între oraşele Kassel şi Hamburg. Greta a răspuns repede, afirmând că reprezentanţii companiei feroviare germane au reacţionat exagerat la tweet-ul ei, deducând că ea a criticat compania pentru deţinerea unui serviciu supraaglomerat. Totodată, aceasta a precizat că a stat pe scaun doar după Göttingen, la mai bine de patru ore de la plecarea trenului, în ultimele două ore ale călătoriei sale până la Hamburg, de unde a schimbat trenul către Scandinavia.
„Bineînţeles că nu este o problemă şi nu am pretins niciodată că ar fi fost. Trenurile aglomerate sunt un semn bun, pentru că arată că cererea pentru călătoriile cu trenul este mare”, a mai scris tânăra de 16 ani.
Câţiva pasageri au afirmat că a călătorit alături de tatăl ei şi că a primit ciocolăţele pe care scria „lieblingsgast” („oaspete favorit”), care se dau în mod normal pasagerilor de la clasa întâi, precum şi celor de la clasa a doua în eventualitatea unor întârzieri prelungite.
Vă recomandăm să citiţi şi: