Patru motive pentru care un fier de călcat clasic ar fi de preferat în dauna unei staţii de călcat
Fier de călcat – oferte (LINK)
Dar care dintre ele este o alegere mai bună? Răspunsul depinde de mai mulţi factori, de la bugetul alocat cumpărării unui astfel de produs până la performanţa cerută de la acesta şi la modul de utilizare al fiecăruia dintre ele. Pentru mulţi clienţi, însă, fierul de călcat rămâne opţiunea de preferat şi principala alegere atunci când vine vorba de călcatul hainelor. Şi toate astea, din mai multe motive.
1. Preţul mai mic
Preţul unui fier de călcat clasic este mult mai mic decât al unei staţii de călcat, iar pentru mulţi oameni acest criteriu este unul foarte important, dacă nu chiar cel mai important atunci când vine vorba de decizia de achiziţie. În plus, diferenţa uriaşă de preţ este nejustificată în raport cu performanţele ambelor aparate folosite pentru călcarea hainelor.
Fier de călcat – oferte ((LINK)
Un fier de călcat clasic poate fi achiziţionat, în funcţie de brand, de putere, începând chiar cu circa 50 de lei. Lucru de neimaginat atunci când vine vorba de o staţie de călcat, pe care nu o găseşti, nici în cea mai ieftină variantă, cu mai puţin de câteva sute de lei. Pentru unii oameni, diferenţa este chiar considerabilă, iar aşa cum am spus rezultatele nu justifică un asemenea efort financiar pentru cei care nu dispun de multe resurse.
2. Mobilitate mai bună
E adevărat că la o staţie de călcat partea care efectiv calcă rufele este detaşabilă de „staţia” propriu-zisă, fiind practic un fier de călcat fără rezervor, având avantaj, astfel, faţă de fierul clasic de călcat. Când vine vorba de greutatea întregului ansamblu, însă, fierul de călcat câştigă detaşat, fiind mai mobil, mai mic şi mai uşor.
Fier de călcat – oferte (LINK)
Când vine vorba de depozitarea fierului de călcat, din nou acesta câştigă. La urma urmei, timpul în care efectiv îl folosim este mult mai scurt decât timpul în care nu este folosit şi ocupă doar loc în casă. O staţie de călcat e grea şi voluminoasă, de cele mai multe ori atribuindu-i-se un loc fix sau fiind depozitată în apropierea zonei pentru călcat. Greutatea medie a unei staţii este de aproximativ 3-4 kilograme, unele modele putând ajunge până la 6-7 kilograme. Fierul de călcat cântăreşte între 1 şi 2 kilograme, fiind mai uşor, mai mic şi mai simplu de depozitat undeva, pentru a nu fi la vedere.
3. E gata de treabă mai repede
Staţia de călcat trebuie lăsată să se încălzească şi să încingă talpa, pentru a putea fi folosită, dar fierul de călcat clasic este gata într-un timp mai scurt de treabă.
Oferte fiare pentru călcat (LINK)
Dacă eşti genul care calcă hainele dimineaţa, înainte de a pleca la muncă, ai nevoie de un timp cât mai scurt pentru această activitate, motiv pentru care un fier de călcat este de preferat unei staţii.
4. Consum mai mic de energie
Faptul că are o putere mai mică decât o staţie de călcat, joacă în avantajul fierului cel puţin la un capitol: consumul de curent electric. O staţie de călcat, mai puternică decât „rivalul” său, consumă sensibil mai mult curent electric decât un fier de călcat obişnuit. Dacă nu ai de călcat ”munţi” de haine, fierul de călcat este şi varianta mai economică pe termen lung, nu doar la cumpărare.