Destinaţii calde iarna, în Europa. Locurile unde nu ninge niciodată
Atunci când ne gândim la iarna în Europa, ne gândim la atracţiile din zonele temperate şi sub arctice, la staţiunile montane unde se practică sporturi de iarnă şi, în general, la zăpadă şi temperaturile scăzute. Totuşi, Europa are şi regiuni cu o climă mult mai blândă, destinaţii în care nu ninge niciodată.
Aceste destinaţii din Europa oferă vizitatorilor posibilitatea de a scăpa de vremea rece şi a se bucura de soare pe plajă sau în timpul drumeţiilor în locuri pline de istorie. În cele ce urmează, se află o listă cu 10 astfel de destinaţii însorite chiar şi iarna:
Malaga, Spania
Malaga se află în sudul Spaniei şi se bucură de o vreme caldă chiar şi în timpul iernii, temperatura medie a lunii decembrie fiind de 18-20 de grade Celsius. Această temperatură poate nu este îndeajuns de mare pentru a sta la plajă, dar cu siguranţă este mult mai plăcută decât temperaturile cu minus pe care le poţi experimenta în România.
Credit foto: 123RF
În timpul iernii, Malaga are un număr mult mai mic de turişti în comparaţie cu lunile de vară; ceea ce înseamnă că preţurile pentru transport şi cazare sunt simţitor mai mici.
Luna decembrie tinde să fie cea mai ploioasă dintre lunile de iarnă, în timp ce februarie are cea mai stabilă temperatură şi o cantitate scăzută de precipitaţii. Cu o vreme bună şi cu un număr mai mic de turişti, cei care aleg să călătorească în Malaga pe perioada iernii pot să închirieze o maşină şi să facă un tur al regiunii care să încludă oraşele Sevilia, Cordoba, Cadiz sau Gibraltar.
Limassol, Cipru
Această insulă din Marea Mediterană se bucură de un climat subtropical, ceea ce face ca, atunci când în România termometrele arată valori cu mult sub zero grade Celsius, temperatura medie să fie de 19-20 de grade în toate lunile de iarnă.
Ca multe alte destinaţii, Limassol este foarte popular în timpul sezonului estival, oraşul este o atracţie importantă şi pe perioada iernii datorită vremii foarte plăcute.
Credit foto: 123RF
Cipru este un loc cu o bogată istorie şi cultură, ceea ce înseamnă că cei care vor să afle mai multe despre trecut au de unde alege. Pe lângă Limassol, turiştii vin în Cipru şi pentru celelalte oraşe: Paphos şi Aya Nappa.
Luna decembrie este cea mai caldă, dar şi cea mai ploioasă din sezonul de iarnă. În acestea condiţii, februarie este luna în care, conform oamenilor de ştiinţă, insula se bucură de cele mai multe ore de lumină solară.
Madeira, Portugalia
Madeira este un arhipelag din Oceanul Atlantic, având o climă mediteraneană, dar, după cum explică oamenii de ştiinţă, condiţiile pot varia de la o insulă la alta.
Acest arhipelag are parte de temepraturi plăcute, acestea ajungând în medie la 20 de grade Celsius, chiar şi în luna decembrie, cea mai ploiaosă luna din sezonul rece, cu aproximativ 13 zile de ploaie.
Credit foto: 123RF
Una dintre cele mai importante atracţii din Madeira este spectacolul de artificii de Anul Nou, unul dintre cele mai mari astfel de evenimente din întreaga lume.
Alicante, Spania
Alicante este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Spania pe perioada verii, dar clima blândă face ca turiştii să vină şi pe perioada iernii. Cu o temperatură care ajunge la 17-18 grade Cesius şi cu o cantitate mai mică de precipitaţii faţă de alte zone din Europa mediteraneană, Alicante este una dintre destinaţiile preferate ale celor care fug de iarnă.
Malta
Această insulă are o climă mediteraneană, ceea ce înseamnă că se bucură de o climă mai blândă faţă de România, aflată în zona temperată. Trebuie precizat faptul că Malta are temperaturi medii mai mici faţă de alte destinaţii de pe această listă, temperatura medie variază între 15-19 grade Celsius.
Credit foto: 123RF
Malta are parte de un număr mai mic de turişti în perioada iernii, ceea ce înseamnă că cei care o vizitează în această perioadă nu se mai lovesc de aceeaşi aglomeraţie atunci când vizitează numeroasele atracţii ale insulei.
Sicilia, Italia
Sicilia este o destinaţie populară atât pe timpul verii, cât şi pe timpul iernii, atrângând turiştii care vor să stea la plajă sau care vor să viziteze atracţiile turistice istorice.
Credit foto: 123RF
În decembrie, ianuarie şi februarie, temperatura medie în timpul zilei ajunge la 16-18 grade Celsius, iar orele de lumină solară puternică sunt mai puţine faţă de alte destinaţii de pe listă, fiind doar patru.
Insulele Canare, Spania
Acest arhipelag este cel mai cald loc din Europa pe timpul verii, cei care vor să stea la plajă sau să înoate în apa mării pot face asta pe tot timpul anului.
Credit foto: 123RF
Insula are două capitale, Santa Cruz de Tenerife şi Las Palmas de Gran Canaria, prima găzduind unul dintre cele mai faimoase carnavaluri din lume în luna februarie, care atrage chiar şi un milion de oameni.
Lanzarote, Spania
Lanzarote este o insulă spaniolă care face parte din arhipelagul Insulelor Canare şi care se află la doar 125 kilometri de coasta africană.
Această insulă are un relief variat, fomat de erupţiile vulcanice care au format insula în urmă cu 20 de milioane de ani. Materialul pe care erupţiile l-au scos la suprafaţă este cel care a fomat şi plajele de nisip negru pentru care este recunoscută insula.
Această insulă este preferată de către persoanele din Regatul Unit sau din ţările nordice care aleg să locuiască aici între decembrie şi martie / aprilie, pentru a scăpa de frig şi precipitaţii.
Tenerife, Spania
Cea mai mare insulă din argipelagul Insulelor Canare care atrage turişti din întreaga lume este Tenerife. Clima insulei diferă de la nord la sud, acesta fiind şi locul pe care vizitatorii şi cei care se stabilesc temporar aici îl preferă.
Credit foto: 123RF
În ciuda acestor diferenţe, temperatura medie se ridică la 20 de grade Celsius. Un alt aspect care face ca insula să fie atât de vizitată este cel legat de zilele ploioase, decembrie şi ianuarie având câte patru, iar februarie doar două.
Gran Canaria, Spania
Ultima menţiune din această listă este o insulă din Canare, fiind cunoscută după plajele sale care se întind pe 136 kilometri.
Gran Canaria este unul dintre cele mai calde zone din Europa pe timpul iernii, totuşi, locuitorii şi vizitatorii se confuntă şi cu zile ploioase, cinci în decembrie şi câte trei în ianuarie şi februarie. Un fenomen neobişnuit, care are loc pe acestă insulă, este „calima” şi apare ca urmare a deplasării unei mase de aer fierbinte dinspre Sahara, care aduce o cantitate mare de nisip şi care uneori face ca aerul să fie greu de respirat.
Citeşte şi: