Ciuma bubonică ia amploare în China
Potrivit informaţiilor oficiale, un bărbat în vârstă de 55 de ani din regiunea autonomă Mongolia Interioară, aflată în nordul ţării, a fost diagnosticat cu ciumă bubonică după ce a mâncat carne de iepure sălbatic pe 5 noiembrie.
Ciuma bubonică este cea mai întâlnită formă a bolii, însă, netratată, poate evolua în ciumă pulmonară, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Cazul din Mongolia Interioară vine la scurt timp după două alte cazuri de ciumă confirmate la începutul acestei luni, la Beijing. Şi pacienţii internaţi la Beijing proveneau din Mongolia Interioară şi au fost plasaţi în carantină în capitala chineză, potrivit Mediafax.
Comisia de Sănătate din Mongolia Interioară a informat că nu a fost identificată până acum o legătură între îmbolnăviri. Autorităţile au mai anunţat că bărbatul a fost izolat şi este tratat într-un spital din Ulanqab. De asemenea, 28 de persoane care au intrat în contact cu pacientul au fost izolate şi se află sub supraveghere medicală, însă Comisia a informat că momentan acestea nu prezintă semne de boală.
Cazurile de ciumă sunt relativ rare în China, însă o zonă întinsă a oraşului Yumen a fost izolată în 2014 după ce un bărbat în vârstă de 38 de ani a decedat din cauza ciumei.
Ciuma este o boală infecţioasă foarte contagioasă, răspândită în principal de către şobolani. Numărul acestora a înregistrat o creştere în Mongolia Interioară după seceta persistentă de anul acesta.