Care sunt alimentele care conţin ”grăsimi sănătoase”?
Deseori auzim că este bine să consumăm grăsimi sănătoase şi nu nesaturate ca grăsimile trans sau hidrogenate pe care le întâlnim în alimentele procesate şi extrem de periculoase pentru sănătate. În acest sens, reamintim margarina, prăjiturile, pizza, snacksurile, chipsurile, gogoşile etc. Grăsimile sănătoase susţin buna funcţionare a organismului şi contribuie la menţinerea greutăţii optime. Specialiştii Bodyshape menţionează care sunt acestea, în ce alimente le regăsim şi ce efecte benefice au asupra noastră.
Grăsimile sănătoase: beneficii pentru organism
“Grăsimile esenţiale ar trebui să reprezinte 20-30% din aportul de calorii zilnice (de exemplu 450 din 1500 de calorii). Cele din categoria Omega 3 şi Omega 6 aduc numeroase beneficii:
- Sunt o sursă de energie importantă
- Menţin echilibrul hormonal
- Ajută la asimilarea vitaminelor A, D, E şi K
- Reglează nivelul de colesterol bun
- Ajută sistemul cardiovascular
- Reduc riscul de apariţie a afecţiunilor Parkinson şi Alzheimer
- Ajută la dezvoltarea fătului în timpul sarcinii
- Stimulează producerea celulelor cu rol de apărare a organismului”, declară Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center.