Teatrul britanic a anunţat că nu a reuşit să implementeze un plan lunar pentru a contribui la soluţionarea problemelor climatice. În schimb, administratorii instituţiei culturale caută modalităţi prin care să echilibreze consumul de resurse până la finalul anului 2020.
În acest context, aspecte precum consumul energetic, materialele folosite, orele de lucru ale angajaţilor şi calitatea aerului vor fi analizate. Totodată, regulile pentru vizitatori vor fi revizuite, aceştia nemaiavând acces în clădire cu sticle de plastic.
„Va fi interzis şi cred că este foarte important să fie aşa. Nu dădăcim oamenii: când părăsesc clădirea noastră, se pot comporta aşa cum doresc. Dar cred că este important ca persoanele să se gândească la felul în care vin în incintă şi ce reprezintă aceasta”, a declarat regizorul de teatru Vicky Featherstone.
„Sentimentul meu este că suntem prinşi într-o aşa criză existenţială şi distopică, încât posibilitatea de a merge într-un loc unde să ni se spună cum să ne modelăm comportamentul va fi cu adevărat liniştitoare pentru oameni”, a adăugat Vicky Featherstone.
Mai multe organizaţii culturale lucrează la elaborarea unor măsuri prin care să contribuie la reducerea şi neutralizarea impactului pe care îl au asupra climei.
Producătorul Lucy Davies a declarat că instituţia culturală va împărtăşi experienţele generate de iniţiativă, „inclusiv experimentele eşuate”.
„Royal Court a fost mereu o instituţie radicală şi trebuie să fie fermă şi neînfricată în abordarea sa cu privire la cum, de către cine este realizat un lucru şi cui îi este destinat. Aici nu avem de luat o decizie; trebuie pur şi simplu să facem acest lucru, acum”, a adăugat Featherstone.