Fermierii chinezi cresc porci din ce în ce mai mari, posibil modificaţi genetic
Statisticile arată că China este cel mai mare consumator de carne de porc la nivel global, totuşi, o epidemie de pestă porcină africană a dus la reducerea la aproape jumătate a efectivelor de porcine din această ţară, creând o situaţie pe care autorităţile încearcă să o soluţioneze prin reorganizarea industriei spre creşterea producţiei de porcine, notează Futurism.
Una dintre soluţiile găsite de către fermierii chinezi implică creşterea unora dintre cele mai mari exemplare de porcine din lume. Bloomberg notează că în cazul unor ferme greutatea medie a porcilor sacrificţi a crescut de la 110 kilograme la 140 de kilograme.
În regiunea Jilin, aflată în nord-estul Chinei, fermierii încearcă să crească „porci cât mai mari cu putinţă” şi, după cum explică fermierul Zhao Hailin, scopul fermei sale este de a produce porci cu o greutate medie aflată între 175-200 de kilograme, mult mai mari în comparaţie cu porcii actuali, care în medie ajung la o greutate de 125 kilograme.
Deşi este foarte clar căror nevoi trebuie să răspundă femierii chinezi, un aspect rămâne totuşi necunoscut, mai exact modul în care aceşti porci masivi sunt născuţi. Cea mai evidentă presupunere este ceea conform căreia fermierii selectează cele mai mari exemplare pentru a produce următoarele generaţii.
Totuşi, unele voci readuc în discuţie o reuşită din anul 2017 a cercetătorilor chinezi care au folosit tehnologia de editare gentică CRISPR pentru a produce porci a căror carne prezintă un conţinut săzut de grăsime. Mai exact, există temerea că astfel de animale sunt folsite în aceste ferme fără ca înainte să fi fost efectuate teste care să ateste siguranţa consumatorilor.
Citeşte şi:
Răzbunarea vacii: un măcelar a fost lovit cu piciorul în faţă de o vacă moartă