Home » D:News » Numărul deceselor şi afecţiunilor cauzate de ţigările electronice a crescut dramatic în SUA, în numai o săptămână

Numărul deceselor şi afecţiunilor cauzate de ţigările electronice a crescut dramatic în SUA, în numai o săptămână

Publicat: 28.09.2019
Autorităţile americane au anunţat că 46 din cele 50 de state ale SUA au înregistrat cel puţin un caz de boală care are legătură cu ţigările electronice.

Centrul de Control şi Prevenţie a Bolilor (CDC), agenţia Guvernului SUA care se ocupă de monitorizarea stării publice de sănătate,  a anunţat joi că numărul cazurilor de afecţiuni care sunt legate de folosirea ţigărilor electronice a ajuns la 805, de la 530 de cazuri înregistrate săptămâna trecută. Aceeaşi agenţie a raportat că 46 dintre cele 50 de state americane prezintă cel puţin un astfel de caz, notează Live Science.

Singurele state care nu au raportat niciun astfel de caz sunt Alaska, Alabama, New Hampshire şi Rhode Island. De asemenea, un singur teritoriu al Statelor Unite: Insulele Virgine se află în aceeaşi situaţie.

Situaţia acestor îmbolnăviri este una extrem de serioasă, 12 persoane şi-au găsit deja sfârşitul din cauza afecţiunilor legate de folosirea ţigării electronice. La jumătatea săptămânii trecute erau raportate şapte decese din această cauză. Folosind datele de la medicii care tratează aceste cazuri, autorităţile au stabilit că două treimi dintre cei 805 pacienţi diagnosticaţi cu astfel de probleme sunt tineri, cu vârste între 18 şi 34 de ani; în timp ce 16% dintre pacienţi au sub 18 ani.

Simptomele acestei afecţiuni încă necunoscute au inclus probleme cu respiraţie, tusea, durerile în piept, iar în anumite cazuri se poate ajunge la dureri de cap, vomă, febră şi chiar scăderea în greutate.

Din nefericire pentru persoanele afectate şi pentru toţi cei care folosesc ţigările electronice, cauza acestor boli este necunoscută. Autorităţile nu au putut identifica dispozitive, produse sau substanţe care să lege toate cazurile afectate.

Centrul de Control şi prevenţie recomandă populaţiei să nu mai folosească ţigările electronice în perioada în care investigaţia asupra acestora este în desfăşurare. Autorităţile subliniază de asemenea că, indiferent de statusul investigaţiei, ţigările electronice nu ar trebui să fie folosite de către adolescenţi, tineri, femei însărcinate sau de către adulţii care nu au mai fumat.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase