Un supliment alimentar oferă rezultate bune în tratamentul schizofreniei

16 09. 2019, 09:06

Profesorul David Curtis de la Colegiul Regal din Londra, expert în psihiatrie a argumentat într-un editorial din  British Journal of Psychiatry faptul că în cadrul unei abordări holistice a schizofrenei ar trebui integrată şi sarcozina, notează Medicalxpress.

„Sarcozina reprezintă o alegere logică şi un număr limitat  de studii clinice au studiat efectele acesteia. Aceasta pare să nu ridice pericole pentru pacienţi şi chiar unii pacienţi au raportat o îmbunătăţire a situaţiei”, scrie profesorul Curtis.

Sarcozina apre în mod natural în alimente precum ouăle, carnea de curcan sau în legume. Uneori este promovat pe piaţă drept un supliment pentru sănătatea creierului, totuşi, după cum subliniază profesorul Curtis, propietăţile acestei substanţe nu au fost studiate pe larg. „Sarcozina s-ar putea dovedi extrem de utilă în tratamentul schizofreniei, dar, înainte de asta, ar trebui să efectuăm o serie de teste pentru a stabili asta cu exactitate”.

Studiile efectuate de-a lungul timpului au dovedit faptul că unele persona ecare suferă care suferă de schizofrenie prezintă o serie de probleme la nivelul receptorilor de glutamat. În aceste condiţii, după cum susţin unele studii, persoanele care se confruntă o serie de mutraţii genetice care afectează funcţionarea acestor receptori sunt mai predispuse la apariţia psihozei şi a altor simptome asociate schizofreniei.

Cercetătorii au stabilit faptul că sarcozina are un efect pozitiv asupra funcţionaării acestor receptori. Singurul efect adevers pe care studiile efectuate în prezent l-au identificat apare în cazul pacienţilor care folosesc sarcozina în paralel cu medicamentaţia antidepresivă. Medicii au observat că că unii pacienţi prezentau episoade de hipomanie, în care pacienţii se află într-o stare continuă de euforie sau iritare.

Citeşte şi:

104 gene sunt asociate cu un risc mare de schizofrenie

Schizofrenia, boala care afectează 1% din populaţie. Care sunt simptomele şi ce se poate face

Un nou studiu a arătat că schizofrenia afectează şi corpul, nu numai creierul

Creierul fiecărei persoane diagnosticate cu schizofrenie este diferit