Compania spaţială SpaceX a completat documentele necesare obţinerii aprobării unui prim test de zbor a unei rachete din clasa Starship. În cadrul acestui zbor racheta ar trebui să ajungă la o altitudine de 22,5 kilometri, notează Futurism.
Conform lui Elon Musk, viitoarea lansare pe care speră ca SpaceX să o realizeze şi pentru care au fost depuse documentele către Comisia Federală de Comunicaţii a Statelor Unite ale Americii ar trebui să aibă loc în luna Octombrie a acestui an. După cum explică experţii, ideea de a realiza o lansare într-un timp atât de scurt este extrem de ambiţioasă, dat fiind faptul că pentru Starhopper, care a juns la 200 de metri înaălţime, a fost nevoie de trei săptămâni pentru primirea aprobărilor necesare.
Ştirile despre solicitarea aprobărilor pentru lansarea unei rachete din programul Starship vin la scurt timp după ce Business Insider a făcut public faptul că SpaceX a solicitat aprobarea autorităţilor americane pentru a-şi extinde facilităţile de lansare spaţială din Boca Chica. Aceste planuri de extindere includ adaptarea platformelor de lansare pentru a putea fi folosite de rachetele Starship şi chiar construirea unui port spaţial comercial.
SpaceX crews were hard at work, a new cylindrical section was seen lowered into the shipping container. SpaceX has also recently added another ring to the base of StarShip, meanwhile a new section for perhaps super heavy ring construction has gone up. Today was a beautiful day. pic.twitter.com/kQ5ztfGbDa
— Austin Barnard (@austinbarnard45) 7 septembrie 2019
Experţii în aernautică şi lansări spaţiale sunt de părere că platforma de lansare din Boca Chica va trebui să facă faţă unor forţe extrem de mari, dat fiind faptul că într-o declaraţie din luna iulie, Elon Musk a confirmat că rachetele Starship vor folosi 35 de propulsoare Raptor.
Citeşte şi:
SpaceX a lucrat în secret la încă o bază pentru navete spaţiale
Racheta Starhopper a trecut cu brio de ultimul zbor experimental – VIDEO
Astronauţii americani au testat costumele spaţiale proiectate de către SpaceX