Chiar dacă cu ajutorul lui verile sunt mai uşor de trăit şi suportat, aerul condiţionat poate face mai mult rău decât bine, iar Dr. homeopat Bogdan Neguleasa ne explică exact cum.
”Dacă temperatura din cameră este mai scăzută cu 5 grade Celsius faţă de cea din mediul exterior, atunci senzorii termici din piele avertizează creierul ca acesta să declanşeaze mecanismele de încălzire şi conservare a temperaturii corpului. Mecanismul? Vasoconstricţie arterială şi capilară, dar totodată scăderea aportului de leucocite şi factori imunitari către ţesuturi.”,punctează medicul homeopat Bogdan Neguleasa.
De asemenea, uscăciunea din aer determină deshidratarea pielii şi a mucoaselor, afectând funcţia acestora de barieră în faţa virusurilor şi bacteriilor din mediul înconjurător. Şi aşa, ne putem alege cu o infecţie respiratorie.
O altă problemă, care apare în special în cazul instalaţiilor de aer condiţionat prost întreţinute, este acumularea de bacterii, fungi, acarieni şi diverşi alergeni în filtrele aparatelor. Aceştia ajung în camere şi sunt recirculaţi permanent, crescând astfel riscul de contaminare.