Home » D:News » Un futurolog a ajuns la concluzia că, în viitor, oamenii vor fi înlocuiţi de cyborgi

Un futurolog a ajuns la concluzia că, în viitor, oamenii vor fi înlocuiţi de cyborgi

Un futurolog a ajuns la concluzia că, în viitor, oamenii vor fi înlocuiţi de cyborgi
Publicat: 01.09.2019
Futurologul James Lovelock a ajuns la concluzia că, în viitor, oameni îşi vor pierde supremaţia în faţa cyborgilor.

James Lovelock, creatorul Ipotezei Gaia, este de părere că Antropocenul, epoca geologică caracterizată de către influenţă vizibilă a activităţilor umane asupra planetei noastre, este pe sfârşite după doar aproximativ 300 de ani, dacă acceptăm Revoluţia Industrială ca punct de pornire al acestei epoci. Ce va urma după această epocă? Lovelock argumentează că noua epocă, Novacenul, va surpinde apariţia unor noi forme dominante de viaţă pe suprafaţa planetei: cyborgii, notează Futurism.

În mod comun, „cyborg” este un termen folosit pentru a desemna o fiinţă umană care prezintă un organism cu sisteme organice şi artificiale. Pe scurt, clasificăm drept cyborg acele persoane care, din motive medicale sau doar din dorinţa de a se „îmbunătăţi”, ar folosi diferite proteze sau implanturi. În vizunea lui Lovelock, cyborgii sunt definiţi ca fiinţe care se proiectează şi se contruiesc în mod independent.

Lovelock argumentează că ne aflăm deja în primele etape ale Novacenului, pe care îl vede dominat de cyborgi independenţi şi care vor dispune de o inteligenţă mult mai mare decât a noastră şi vor conduce lumea. 

„În prezent, pare probabil ca o nouă formă de viaţă inteligentă va apărea dintr-un algoritm de inteligenţă artificială creat chiar de către noi”, a declarat Lovelock.

În ceea ce priveşte relaţia dintre oameni şi cyborgi, Lovelock explică că raporturile dintre cele două specii nu vor fi precum cele din distopiile imaginate de către Hollywood. În fapt, nivelul net superior al cyborgilor ne va pune într-un raport asemănător celui pe care îl avem noi cu plantele. Dacă o să fim îndeajuns de norocoşi şi simpatici, o să fim  toleraţi de noua specie dominantă.

James Lovelock şi-a prezentat pe larg teoriile legate de viitorul speciei noastre şi al tehnologiei în cartea sa, lansată recent: Novacene: The Coming Age of Hyperintelligence.

Citeşte şi:

Neil Harbisson- primul Cyborg cu acte

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase