Consultări pe tema Parcului Cişmigiu. Anunţul Gabrielei Firea privind copacii
La întâlnire au participat, alături de Gabriela Firea şi de viceprimarul Capitalei, Tomniţa Michaela Florescu, directorul general ALPAB, Marius Albişor, arh. Anca Damaschin – şef de proiect complex, specialist atestat MCPN, specialiştii implicaţi în realizarea studiilor istorice şi peisagistice aferente PUZ Parcul Cişmigiu dar şi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor din România (arh. Cătălin Berescu).
Citeşte şi Trupele Pactului de la Varşovia invadau Cehoslovacia acum 51 de ani. Ceauşescu se afla la apogeu
„Reiterez pe această cale că proiectul urmăreşte restaurarea acestui obiectiv, Grădina Cişmigiu, pe care să-l redăm bucureştenilor ca spaţiu public de calitate, sigur pentru vizitatori şi care să păstreze amprenta sa istorică. Proiectul nu propune înfiinţarea unor noi spaţii comerciale şi nici defrişări de arbori pentru realizarea de restaurante, ci sunt prevăzute plantări noi, dar şi demontarea unor construcţii care imprimă parcului o imagine improprie. Subliniez că toate intervenţiile vor fi corelate cu statutul de monument istoric al parcului”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.
Potrivit sursei citate, s-a stabilit ca în data de 29 august să fie întrunită o şedinţă de lucru la care să participe şi doi reprezentanţi din partea Grupului de Iniţiativă Civică Cişmigiu, în care se vor discuta soluţiile tehnice aferente documentaţiilor ce vor fi întocmite pentru fazele ulterioare de proiectare.
Primăria Capitalei vrea să investească 10 milioane de euro în reabilitarea Parcului Cişigiu. Mai mulţi politicieni, dar şi membri ai societăţii civile, au acuzat faptul că în acest parc se vor face defrişări, ceea ce a fost infirmat, de mai multe ori, de către reprezentanţii Municipalităţii.