Grăsimile trans: cât de periculoase sunt pentru sănătate?
Este important să ştim ce sunt aceşti compuşi artificiali, unde se ascund şi ce efecte devastatoare pot avea asupra organismului.
“Acizii graşi trans (TFA), numiţi şi grăsimi trans artificiale, sunt grăsimi industriale cu caracteristici particulare: rezistă la temperaturi ridicate, sunt mai rezistente la îmbătrânire şi ranciditate. Sunt uleiuri cu costuri reduse, care reduc costurile generale de producţie ale produselor alimentare”, declară nutriţionistul Gianluca Mech.
Acizii graşi trans-nesaturaţi pot fi găsiţi în multe alimente din comerţ precum margarina, popcorn, supe la plic, biscuiţi, napolitane, chipsuri. Puţini ştiu că grăsimile trans pot provoca boli extrem de grave şi pot chiar duce la deces. Iată ce gen de alimente recomandă nutriţionistul Gianluca Mech să evitaţi pe cât posibil.