Top 5 legume româneşti din pieţe superbune pentru sănătate
Suntem ceea ce mâncăm şi preocuparea pentru hrană trebuie să fie vie mereu. O alimentaţie bazată pe legume, fructe, lactate, carne de provenienţă locală şi de sezon este indicată de toţi nutriţioniştii.Institutul Clinic Fundeni a publicat o listă cu legumele de sezon şi beneficiile acestora, notează redacţia CSID!
- Cartoful constituie o sursă importantă de carbohidraţi, care oferă aportul optim de energie pentru organism.
- Fasolea verde substituie cu succes carnea din alimentaţie şi conţine un complex de vitamine esenţiale organismului;
- Gulia este un complex de vitamine şi minerale: vitamina C, B6, mangan, calciu, fosfor;
- Vânăta reprezintă o sursă importantă de fier, răspunzător pentru circulaţia sângelui din organism;
- Un singur ardei gras reprezintă aportul suficient de vitamina C de care corpul are nevoie pentru o zi.