Ţigările electronice şi-au câştigat popularitatea în rândul fumătorilor, dar folosite pe termen lung, acestea pot avea un impact semnificativ asupra sănătăţii. Deşi se vorbeşte despre potenţialele beneficii, să nu uităm că şi acestea prezintă o listă de efecte negative.
Studiul prezentat la conferinţa Colegiului American de Cardiologie, din New Orleans, este unul dintre cele mai mari studii făcute în privinţa ţigărilor electronice. Experţii Universităţii de Kansas au examinat datele de la peste 90.000 de utilizatori de ţigări electronice. Astfel, au descoperit că persoanele care fumau în fiecare zi erau cu 34% mai predispuşi să sufere un infarct spre deosebire de cele care nu foloseau aceste device-uri şi care aveau un risc crescut cu 29 de procente.
Autorul studiului, Dr. Mohinder Vindhyal susţine că ”sunt foarte puţine aspecte cunoscute în privinţa bolilor cardiovasculare şi utilizării ţigărilor electronice. Aceste date sunt reale şi ar trebui să fim conştienţi de pericolele din spatele ţigărilor electronice”.
Specialistul susţine că studiul nu a fost perfect, dar majoritatea utilizatorilor de ţigări electronice au fost fumători de-a lungul vieţii şi de acolo se pot trage problemele de inimă. Însă, echipa sa de cercetători a făcut tot posibilul să menţioneze utilizatorii de ţigări electronice care fumau şi ţigări obişnuite. Aşadar, o treime din cei 90.000 de utilizatori de ţigări electronice consumau şi ţigări obişnuite.