Un fruct bogat în nutrienţi
Spre deosebire de alte fructe bogate în carbohidraţi, nucile de cocos conţin mai degrabă grăsimi, dar şi proteine, anumite minerale importante şi o cantitate mică de vitamina B. Cu toate astea, nu sunt o sursă extraordinară de vitamine. Mineralele pe care le conţine ajută corpul să funcţioneze corespunzător. Este un fruct bogat în mangan, esenţial pentru sănătatea oaselor şi reglarea nivelului de colesterol. De asemenea, cocosul conţine o cantitate mare de fier şi cupru, care ajută la formarea celulelor roşii de sânge, la fel şi seleniu, un antioxidant important care protejează celulele. Iată valorile nutriţionale ale unei nuci de cocos crude:
Calorii- 354
Proteine- 3 grame
Carbohidraţi- 15 grame
Fibre- 9 grame
Grăsimi- 33 grame
Mangan- 75% din necesarul zilnic
Cupru- 22% din necesarul zilnic
Seleniu- 14% din necesarul zilnic
Magneziu- 8% din necesarul zilnic
Fosfor- 11% din necesarul zilnic
Fier- 13% din necesarul zilnic
Potasiu- 10% din necesarul zilnic