Home » D:News » Un oficial NASA este de părere că şansele SpaceX de a ajunge pe Lună sunt foarte mici

Un oficial NASA este de părere că şansele SpaceX de a ajunge pe Lună sunt foarte mici

Un oficial NASA este de părere că şansele SpaceX de a ajunge pe Lună sunt foarte mici
Publicat: 29.07.2019
Zvonurile din industria aero-spaţială sugerează că NASA şi SpaceX se află într-o cursă spaţială.

Proiectul NASA de a lansa misiunea Artemis către Lună în 2024, face ca agenţia spaţială să fie mult mai atentă cu resursele şi cu subcontractorii săi. Această situaţie este cauzată de faptul că oficialii NASA vor să se asigure că reusrsele primite din partea Congresului SUA sunt folosite cât mai eficient. Pentru a-şi asigura continuitatea contractelor, compania lui Elon Musk a decis să îşi dovedească valoarea pentru programul spaţial american prin planificarea unei misuni selenare propii, notează Futurism.

„Mai uşor ar fi să punem Starship (n.r un vehicul spaţial constuit de SpaceX) pe Lună decât să convingem NASA că putem face asta”, a declarat Elon Musk de curând.

Responsabilul de finanţele NASA, Jeff DeWit, nu împărtăşeşte entuziasmul lui Musk şi este de părere că proiectul unei msiuni pe Lună a SpaceX are şanse mici de reuşită. De asemenea, el a mai adăugat că este bucuros să vadă companii americane precum SpaceX sau Blue Origin proiectează şi construiesc sisteme de propulsie şi rachete pe care NASA ar putea să le folosească pentru a-şi duce la capăt misunile. „Sper că reuşeşte (n.r. misiunea selenară SpaceX). Dacă nu reuşeşte , vom face parteneriate cu ei şi vom ajunge mai repede”, a declarat Jeff DeWitt despre planul lui Elon Musk şi misunea Artemis.

 

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase