Medicul stomatolog Adrian Mina ne sfătuieşte ca, înainte de a începe o astfel de dietă, să ne informăm asupra efectelor pe care scăderea aportului de nutrienţi îl are asupra dinţilor şi să ne asigurăm că nu ne distrugem dinţii în acest proces.
Deshidratarea, un pericol pentru dinţi.“Un prim factor de care trebuie să ţinem seama este aparenta scădere în greutate de după începerea dietelor drastice, care reprezintă de fapt eliminarea unei cantităţi foarte mari de apă şi nu a depozitelor de grăsime. Această pierdere de apă determină o deshidratare generală care se manifestă la nivel oral prin scăderea fluxului salivar şi menţinerea pe suprafeţele dinţilor a resturilor alimentare cu potenţial carios ridicat”, dezvăluie specialistul.
Carenţa de vitamine îmbolnăveşte dantura. Atât pentru sănătatea corpului, cât şi pentru sănătatea danturii este nevoie de nutrienţii esenţiali pe care îi asimilăm din alimentaţie.
“Reducerea aportului de vitamina D care se găseşte în peştele cu conţinut mai mare în grăsimi (macrou, hering, somon, sardine) are drept rezultat o mineralizare scăzută a dinţilor, rahitism, osteoporoză şi calcifiere incompletă a dinţilor şi oaselor.