Potrivit părinţilor copilului, dispozitivul nu era conectat la priză în momentul exploziei, care a avut loc duminică seara. „După ce a lăsat produsul jos, a apucat doar să deschidă uşa casei pentru a intra, moment în care produsul a explodat la propriu, cu flacără extinsă până la acoperiş”, a declarat tatăl copilului, pentru Observator.tv, citat de Gandul.
Aceste dispozitive sunt periculoase. În februarie 2016, hoverboard-urile au fost declarate nesigure de către agenţia guvernamentală Consumer Products Safety Commission (CPSC) din SUA. După această decizie, orice companie (retailer, producător, importator) care vinde pe teritoriul Statelor Unite astfel de dispozitive care nu dispun certificare riscă sancţiuni.
Agenţia a luat decizia după ce a primit 52 de plângeri legate de hoverboard-uri care au luat foc, din 24 de state americane. În două cazuri mai grave, incendiile promovate de dispozitive au dus la distrugerea unei case şi a unei maşini.
„Consumatorii riscă să se accidenteze grav sau chiar să moară dacă hoverboard-urile lor iau foc şi ard”, a transmis CPSC.