Patru destinaţii turistice mai puţin cunoscute de lângă Paris care merită vizitate
La Guinguette Auvergnate
La Guinguette Auvergnate este un restaurant aflat pe Sena, în localitatea Villeneuve-Saint-Georges, la 15,5 kilometri de centrul Parisului. Localul, celebru pentru rozul pastelat în care este pictat la exterior, se află în apropierea gării Villeneuve Triage.
Citeşte şi Destinaţii ideale pentru luna aprilie: ce poţi vizita în Tel Aviv şi cum te poţi distra în Caraibe
Restaurantul este cunoscut pentru atmosfera prietenoasă şi de familie, felurile de mâncare tradiţionale regiunii Auvergne, muzica interpretată la acordeon şi grădina cu vedere spre apă.
Vila Savoye
Vila Savoye a fost construită în 1929, în localitatea Poissy. Clădirea în stil modernist este alcătuită după cele cinci puncte arhitecturale ale arhitectului elveţian Le Corbusier : pilotis (structură din piloni), toit terrasse (acoperiş circulabil), plan libre (plan liber), façade libre (faţada liberă) şi fenêtre en longueur (fereastră pe lungime).
Locuinţa a fost proprietatea familiei Savoye şi a intrat în administrarea statului în 1958. Vila a căpătat statutul oficial de monument istoric în 1965, iar, în 2016, a fost inclusă pe lista patrimoniul mondial UNESCO.
Muzeul Naţional al Renaşterii de la Écouen
Muzeul Naţional al Renaşterii se află în castelul Écouen, situat la aproape 20 de kilometri la nord de capitala Franţei. Acesta a fost construit între anii 1539 şi 1555 pentru Anne de Montmorency, şef suprem al armatei regelui Francisc I al Franţei .
Monumentul găzduieşte o colecţie importantă de picturi, sculpturi, ceramică, mobilier şi textile realizate în timpul Renaşterii franceze.
Chateau de Champs sur Marne
Castelul aflat în oraşul Champs-sur-Marne este un monument care a fost construit în secolul al 18-lea şi care a fost redeschis după şase ani de restaurare. El a fost locuinţa unei amante a regelui francez Ludovic al XV-lea şi casa bancherului evreu Louis Cahen d’Anvers, ale cărui fiice au fost pictate de Pierre-Auguste Renoir în tabloul „Les Demoiselles Cahen d’Anvers”(„Domnişoarele Cahen d’Anvers”), cunoscut şi sub numele de „Rose et bleu”(„Roz şi albastru”).
Clădirea a servit drept platou de filmare pentru filmul „Dangerous Liaisons/ Legături periculoase”, de Stephen Frears, care a câştigat premiul Oscar pentru cele mai bune decoruri în 1988.