„Pe ruşi îi preocupă, nu atât acţiunile noastre, ci toate mişcările care au loc în interiorul său. Mişcările de la Moscova, spre exemplu, care au avut loc în urmă cu câţiva ani. Au început să se ia măsuri împotriva presei şi a societăţii civile. Acolo, în acel mediu, a fost localizat marele pericol.”
„Ce se întâmplă în regimurile democratice? Acestea sunt deschise, promovează transparenţa, iar în Rusia zilelor noastre nu este permisă această transparenţă. România, având în vedere amplasarea sa strategică, se află în linia întâi. Sunteţi la Marea Neagră, sunteţi aproape de graniţa cu Rusia, de aceea sunteţi o ţară importantă.”
„Pe 11 septembrie 2001 nu am ştiut să legăm informaţiile pe care le aveam, a fost o greşeală comisă la nivelul Guvernului nostru şi în relaţiile cu partenerii noştri. În Statele Unite, după război, în 1947, a fost creată Agenţia Centrală de Informaţii (CIA). Aici sunt centralizată toate informaţiile privind politica externă. După cel de al doilea Război Mondial, Uniunea Sovietică s-a extins în zona de est a Europei. Atunci a luat naştere NATO, nu ar fi existat această organizare dacă nu s-ar fi bazat pe parteneriate puternice, iar acestea sunt parteneriate puternice din punct de vedere al informaţiilor. Nu discutăm doar la nivel teritorial, ci şi informaţional. Avem mare nevoie de partenerii noştri”.
Carol Rollie Flynn, cercetător ştiinţific la Programul de Securitate Naţională al Institutului de Cercetare pentru Politică Externă, este fondatorul şi directorul principal al companiei de servicii profesionale Singa Consulting. Veteran cu 30 de ani de activitate în cadrul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), doamna Flynn a deţinut funcţii executive de rang înalt, printre care directorul Academiei de Leadership al CIA, directorul Biroului Relaţii de Informaţii Externe, directorul adjunct asociat al Centrului Naţional pentru Combaterea Terorismului, director executiv al Centrul de combatere a terorismului CIA şi şef de agenţie în centre importante din Asia de Sud-Est şi America Latină. Are o vastă experienţă în operaţiunile de informaţii externe, în securitate şi în contrainformaţii. Doamna Flynn este, de asemenea, profesor adjunct la Şcoala de Studii de Securitate din cadrul Serviciului de Externe / Securitate al Universităţii din Georgetown, unde a co-supervizat Forţa Naţională de Securitate în Domeniul Securităţii Naţionale (NSCITF), care a efectuat cercetări privind Terorismul Lone Wolf, combaterea extremismului şi ameninţări interne.